Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
NELSON N05, DOCUMENTARY, DVD, 8717249483243

DOCUMENTARY

NELSON N05

Drager: DVD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3443351 EAN: 8717249483243
€ 9,99
RECENSIE
De Letse dirigent en oud-leerling van Mariss Jansons, Andris Nelsons werkt met het Koninklijk Concertgebouworkest aan de integrale uitvoering van de symfonieën van Sjostakovitsj, die op DVD zullen worden uitgebracht. In deze documentaire volgt Carmen Cobos Andris Nelsons vanaf zijn aankomst op Schiphol vanuit de Verenigde Staten, waar hij chef dirigent is van het Boston Symphony Orchestra. Nelsons zal met het Koninklijk Concertgebouworkest drie keer de vijfde symfonie van Sjostakovitsj. In deze boeiende documentaire toont Carmen Cobos een bevlogen Nelsons, die zijn Letse Sovjetervaringen in deze vijfde Symfonie perfect weet toe te passen. Ook geeft de documentaire een goed beeld van het leven - toen en nu - van een moderne dirigent tussen de concertpodia reist en soms een dag bij zijn gezin in Riga kan zijn.

Nelson No.5

Andris Nelsons - Koninklijk Concertgebouworkest

Regie: Carmen Cobos
De Vijfde Symfonie van Dmitri Sjostakovitsj uit 1937 is een emotioneel en beladen meesterwerk. De Russische componist moest het vertrouwen van dictator Jozef Stalin terugwinnen en tegelijk zijn persoonlijke signatuur zien te behouden. De Letse dirigent Andris Nelsons (1978) snapt als geen ander die twee gezichten van De Vijfde. Als kind leefde hij onder een communistisch regime waar geen plek was voor eigenzinnigheid, maar waar muzikaal talent wel werd gestimuleerd. In dit fascinerende portret van regisseur Carmen Cobos zien we hoe Nelsons heel behoedzaam het Koninklijk Concertgebouworkest zijn wil oplegt. Voor zijn uitvoering van Sjostakovitsj’ Vijfde benadert de aimabele dirigent de symfonie als het gevoelsmens dat hij is: via de emotie in de partituur. Tegelijk toont de film het jachtige leven van een superster. Net zoals een populaire dance deejay verdeelt de jonge dirigent Nelsons zijn schaarse tijd tussen de grootste orkesten ter wereld: Boston, Berlijn, Wenen en Amsterdam.
Recensent : Wil Zenhorst
Datum : 26-09-2015
verschenen in Platomania : 321
Waardering : 8.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
360
360 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO