gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TROUT, WALTER

BATTLE SCARS

Genre: Roots
Label: PROVOGUE
Releasedatum: 23-10-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3446837
EAN: 0819873012351
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Wie de afgelopen jaren de veelal trieste berichtgeving rondom de gezondheid van blueslegende Walter Trout volgde, wist dat hij meer dood dan levend was. Z’n lever functioneerde jarenlang zeer slecht. Natuurlijk heeft een bluesartiest vaak een beetje tegenslag nodig om zijn of haar muziek te maken, maar dit ging allemaal wel erg ver. Wie hem in de winter van 2013 zag optreden, wist bijna zeker dat het zijn laatste tour was.
Toen kwam de nieuwe lever. En een lange revalidatie. Maar inmiddels is er ook een nieuw album. Luister naar Battle Scars (treffende titel trouwens) en je hoort een 64-jarige artiest musiceren of hij bijna letterlijk herrezen is uit zijn as. De songs worden met zo veel bevlogenheid, enthousiasme en passie uitgevoerd dat alleen woorden als levendigheid en begeestering in je hoofd oppoppen. Trout zingt als een vitale kruising tussen Chris Robinson en Scott Weiland en hij vuurt talloze fenomenale solo’s af. Het lijkt wel alsof zijn gitaarmunitie nimmer op raakt. De blues van Walter Trout leeft als nooit tevoren. Zonder overdrijven: z’n beste plaat in jaren. Was die slechte lever toch ergens goed voor.

Tracks

Disc 1
1. Almost Gone
2. Omaha Prelude
3. Omaha
4. Tomorrow Seems So Far Away
5. Please Take Me Home
6. Playin' Hideaway
7. Haunted By The Night
8. Fly Away
9. Move On
10. My Skip Came In
11. Cold, Cold Ground
12. Gonna Live Again
13. Sammy, Sammy (Hidden Track)
14. Hell To Pay (Bonus)
15. Hell To Pay (Bonus)

nieuwsbrief