gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

RONDANE KWARTET / HOLT, SIMON TEN

INCANTATIE 4

Genre: Klassiek
Releasedatum: 25-09-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3463194
EAN: 8717953097538
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

INSTORE CONCERTO
zondag 8 november zullen leden van het Rondane Kwartet stukken spelen van hun nieuwe cd Incantatie IV van Simeon ten Holt! Er zullen een aantal korte fragmenten gespeeld worden op het Concerto-podium van Incantatie IV. aanvang 14:00 uur

Facebook event
www.concerto.nl


Elke week komen de pianisten Robert Lambermont, Daphne Keune, Petra van Oort en Laura Sandee bij elkaar om werk van Simeon ten Holt te studeren. In 2010 bracht het Rondane Kwartet (met goedkeuring van de componist) Canto Ostinato uit. Een meervoudig pianostuk dat Ten Holt tussen 1975 en 1979 schreef. Ten Holt markeert het begin van een nieuwe periode. Tevens wordt dit het meest gespeelde Nederlandse werk van onze tijd. Ten Holt schreef nog vier werken voor meerdere piano’s, waarvan het Rondane Kwartet met veel succes opnamen van Lemniscraat (1983) en Horizon (1985) heeft uitgebracht. Dit vierde album is een prachtige meeslepende, sluimerende en bedwelmende Incatative IV (1990), dat veel complexer van structuur is. De fans wachten nu al op het laatste werk Meandres uit 1993. Een prachtige serie, in de geest van de componist. Kort voor zijn overlijden overgebracht aan een nieuwe generatie uitvoerenden.

Ten Holt: Incantatie IV

Rondane Kwartet



De nieuwste dubbel-CD van Rondane Kwartet! Uitgevoerd op vier Fazioli vleugels. Live opgenomen in Kerk de Duif in Amsterdam, april 2015.

Dit album bestaat uit 2 CD's in een kunststof doosje inclusief boekje met foto's en teksten. De teksten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels geschreven. In het boekje staat een lijst met een overzicht van de tracks met bijbehorende tijdsindicaties en verwijzen naar episodes uit de partituur van Incantatie IV.

Totale tijd: 123 minuten

Pianisten: Laura Sandee, Petra van Oort, Daphne Keune en Robert Lambermont

Instrumenten: vier Fazioli vleugels

Live recording door Mediatrack: april 2015, Kerk de Duif in Amsterdam



nieuwsbrief