gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ADELE

25

Genre: Pop & Rock
Label: XL
Releasedatum: 20-11-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3475015
EAN: 0634904074029
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Slechts zeventwintig jaren jong is ze, maar Adele staat fier en ferm op de hoogste trede van de muziekindustrie. Onaantastbaar lijkt ze en dat na slechts 3 platen en een handvol singles. Met ‘25’ geeft ze wederom haar visitekaartje af en lijkt ze vastberadener dan ooit de verworven positie voorlopig niet af te staan.
De Londense werd geboren in 1988 besloot op vroege leeftijd al dat zingen haar meer lag dan lezen. Vanaf haar vierde zingt ze liedjes, met lezen is ze gestopt op haar zesde, zo wil de overlevering. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus koos ze voor een ‘performance arts’ opleiding die ze afrondde in 2006. Adele was toen 18 jaar. Niet lang daarna debuteerde ze met haar album ‘19’ en scoorde direct een paar monsterhits met Chasing Pavements en Make You Feel My Love. Met haar indrukwekkende verschijning op het toneel, en niet in de laatste plaats om haar fenomenale stem, was ze al gelijk niet meer weg te denken in het spectrum van de hedendaagse popmuziek. Met haar tweede album ‘21’ leverde ze het best verkopende album van het laatste decennium af. En voor haar derde album, dat inmiddels traditiegetrouw als titel haar leeftijd toen ze de songs schreef heeft gekregen, staat de hele wereld in de rij. De single Hello, tevens albumopener, brak alle downloadrecords.
‘25’ zet de zegereeks voort, maar breekt ook met tradities. Waar op de vorige twee albums nog enige ruimte was voor jazz invloeden, nu is gekozen voor rechttoe rechtaan popmuziek, waar overigens niets mis mee is. Het maakt het album consistent, zelfs in de wetenschap dat het materiaal is opgenomen in 8 verschillende studio’s en met 8 verschillende producers. De geluidskwaliteit is warm en hecht, de liedjes klinken bedrieglijk natuurlijk en doen overkomen of je ze al jaren kent. Dat geldt met name voor Send My Love (To Your New Lover). Van enige overproductie mogen we ‘25’ best beschuldigen, maar dat doet gelukkig geen afbreuk aan de kwaliteit. Sterker nog, het geeft het benodigde stevige fundament aan het stemgeluid van Adele dat als een huis staat.
Echter, de liedjes waar de volle productie wordt losgelaten, laten wel de meeste indruk na. Million Years Ago en All I Ask blinken uit in de eenvoud van de akoestische setting. Adele’s stem krijgt daar een bijzonder aangename warmte en intimiteit en een uitnodigende sfeer is het resultaat. Combineer deze ingrediënten met een schitterende melodie en een ontwapende persoonlijke tekst en voilà, twee geweldige songs zijn het resultaat. Adele’s persoonlijke favoriet op de plaat is de reflectieve ballad When We Were Young. Een artieste die melancholisch op de gebeurtenissen uit haar jonge leven terugkijkt en dat op deze leeftijd al weet te verklanken in een prachtig monumentaal liedje, dat belooft nog heel veel meer moois voor de toekomst.
Adele heeft wederom een indrukwekkend mooie cd afgeleverd. En dat na een periode dat ze een writer’s block heeft gehad en een persoonlijke dip als gevolg van het grote succes. Hopelijk heeft ze dat inmiddels een plek in haar bestaan kunnen geven, want deze dame zal zich waarschijnlijk nog lang op de internationale podia doen gelden. ’25 ‘ is daarvoor het tastbare bewijs.

Tracks

Disc 1
1. Hello
2. Send My Love (To Your New Lover)
3. I Miss You
4. When We Were Young
5. Remedy
6. Water Under The Bridge
7. River Lea
8. Love In The Dark
9. Million Years Ago
10. All I Ask
11. Sweetest Devotion

nieuwsbrief