Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
MAN MADE OBJECT, GOGO PENGUIN, CD, 0602547648341

GOGO PENGUIN

MAN MADE OBJECT

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: 6 a 10 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 3486987 EAN: 0602547648341
€ 16,99
RECENSIE
Man Made Object is het derde album van het uit Manchester afkomstige trio GoGo Penguin en zijn eerste dat verschijnt op Blue Note. Mogelijk dat het Britse jazztrio er nu echt mee doorbreekt, want zijn pianojazz is er al jaren toegankelijk genoeg voor.

Waar hun Amerikaanse voorbeeld, The Bad Plus, waarmee GoGo Penguin vaak vergeleken wordt, vooral rockmuziek met een jazzaanpak te lijf gaat, legt het Britse trio zijn oor vooral te luisteren bij elektronische muziek. GoGo Penguin neemt hiervan vooral de danceacts die zoeken naar trance met een twist als voorbeeld. Het bewonderen Four Tet en Aphex Twin.

Het bewerken zijn muziek in een akoestische bezetting tot open, door de diepe groove van de contrabas gedreven stukken. Het spel van pianist Chris Illingworth is uitnodigend en soepel. Terwijl drummer Rob Turner alles met felle snareklappen lekker opjut. Nummers beginnen nogal eens impressionistisch met klassiek getinte pianoakkoorden, om dan langzaam los te komen. Niet zweverig maar juist stevig, met de aansporing de ledematen los te gooien.

(TEKST: Gijsbert Kamer , de Volkskrant)
Recensent : Redactie
Datum : 25-02-2016
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
359
359 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO