gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WILLIAMS, LUCINDA

GHOSTS OF HIGHWAY 20 // 6 PANEL WALLET -DIGI-

Genre: Roots
Label: HIGHWAY 20 RECORDS
Releasedatum: 22-01-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3491705
EAN: 0083832192617
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Nog geen 18 maanden na het magistrale dubbelalbum Down Where The Spirit Meets The Bone is Lucinda Williams terug met een nieuw album. Bijna alle nummers van The Ghosts Of Highway 20 zijn verslagen van persoonlijke ervaringen van Williams die zij had op verschillende momenten in haar leven, verbonden met Interstate 20, die voor het grootste deel loopt van Georgia naar Texas. De grande dame van de americana weet perfect de kil- en afstandelijkheid van deze route te vatten in twaalf eigen songs en twee covers, te weten House Of Earth van Woody Guthrie en Factory van Bruce Springsteen. Opener Dust is gelijk hemeltergend mooi, net zoals Place In My Heart. Bewezen gitaristen Bill Frisell en Greg Leisz zorgen voor het indrukwekkende gitaarspel dat Williams' briljante teksten en sterke voordracht naar een hoger plan tillen. Gitarist Val McCallum is te gast op twee nummers, terwijl ook haar vaste ritme sectie Butch Norton (drums) en David Sutton (bas) musiceert op een ontzettend hoog niveau. Prachtig slepend is het zes minuten durende Death Came, terwijl het album wordt afgesloten met Faith & Grace, een ruim 12 minuten durende, spannende jam.
Nu Lucinda Williams niet meer is verbonden aan een platenmaatschappij, maar alles in eigen hand kan houden door het samen met haar opgerichte label Highway 20 Records, gaat ze door een creatieve piekfase. Na Down Where The Spirit Meets The Bone is The Ghosts of Highway 20 opnieuw een dubbelalbum van ongekend niveau.

Tracks

Disc 1
1. Dust
2. House Of Earth
3. I Know Al About It
4. Place In My Heart
5. Death Came
6. Doors Of Heaven
7. Louisiana Story
8. The Ghosts Of Highway 20
9. Bitter Memory
10. Factory
11. Close The Door On Love
12. If My Love Could Kill
13. If There'S A Heaven
14. Faith & Grace
Disc 2
1. Ghosts Of Highway 20
2. Bitter Memory
3. Factory
4. Can'T Close The Door On Love
5. If My Love Could Kill
6. If There'S A Heaven
7. Faith & Grace

nieuwsbrief