gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ALT, SUSANNE

SAXIFY

Genre: Jazz & Fusion
Label: VENUS TUNES
Releasedatum: 18-03-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3519433
EAN: 8719189290240
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Susanne Alt, saxofoniste, zangeres, componiste, arrangeur en producer. Klinkt niet bescheiden. In het dagelijks leven oogt zij misschien wel zo, maar laat Susanne maar schuiven. Of blazen eigenlijk, want daar is niks bescheidens aan. Ze zoekt graag grenzen op en gaat daar het liefst lekker overheen.
De landsgrenzen is Susanne over gegaan door, na keurig klassieke saxofoonlessen in Duitsland te hebben gevolgd, te vertrekken naar Nederland. Naar het Hilversums Conservatorium om precies te zijn om daar jazz te studeren. Vervolgens ging ze terug naar Die Heimat om in Berlijn haar skills als componiste te verbeteren.
Persoonlijk heeft Susanne haar grenzen opgezocht door vele samenwerkingen aan te gaan en vriendschap te sluiten met niet de minsten. Optredens met George Clinton’s P-Funk Allstars, tournees met Wicked Jazz Sounds, opnames en tours met trombonist Fred Wesley en knallen op festivals met DJ’s als Roog en Maestro.
Met haar nieuwe album Saxify laat Susanne horen dat ze ook altijd muzikaal haar grenzen heeft opgezocht en heeft weten te verleggen. Ze is nooit vies geweest van een rauw stukje funk, maar jazz bleef toch het voornaamste ingrediënt op haar eerdere albums. Met Saxify is dan de wens die ze al jaren had en waar ze jaren aan heeft gewerkt uitgekomen. Het is een heerlijke funkplaat vol gave solo’s, dampende grooves, subtiele percussie, vocale hoogstandjes en met altijd heel herkenbaar het swingende en vrolijke spel van Susanne.
De vocalisten en muzikanten die Susanne in de loop van haar carrière heeft ontmoet heeft zij op dit album weten samen te brengen. En wat een indrukwekkend gezelschap is dat geworden! Stel je eens voor dat je niets vermoedend een zaal binnenwandelt en Susanne ziet schitteren met een begeleidingsband bestaande uit Fred Wesley, Michael ‘Clip’ Payne, Michael Hampton, E1 Ten, Hans Dulfer, Bernice van Leer…en, en….en zo kan ik nog wel even doorgaan. Van James Brown naar Parliament Funk-A-Delic en van Gotcha! naar Kraak & Smaak, hoe funky wil je het hebben!
Naast een digitale release wordt Saxify ook uitgebracht op vinyl. En zeg nou zelf, er gaat niets boven zo’n mooie grote zwarte schijf. Met een mooie hoes, waarop je uren kan bestuderen wie wat speelt op welke track, terwijl diezelfde tracks door je huiskamer knallen. En natuurlijk kijken naar de prachtige foto’s van Susanne.

(Rudi de Graaff)

Tracks

Disc 1
1. Susie Saxophone
2. Saxify (Single Version)
3. Wednesday Funk
4. Open Up
5. You And Me
6. Angeldelic
7. Throwback
8. The Harder We Fight (The Sweeter The Love)
9. Sugar Sweet
10. Tudo Bem
11. Elixir
12. Saxify

nieuwsbrief