gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

BELLS OF YOUTH

DREAMERS

Genre: Pop & Rock
Label: VIRGIN 2
Releasedatum: 14-04-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3527700
EAN: 8717931328586
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Een tweede album. Opnamesessies in de Ardennen. Productie door Tony Platt (AD/DC, Iron Maiden, Motörhead en vele anderen). Het klinkt als een droom, en het is in dit geval een droom waar keihard voor gewerkt is. Na hun debuut in 2014 stonden ze op meer dan 40 festivals waaronder Zwarte Cross en Sziget, en bouwden ze al snel een reputatie op als live-band. 14 april zal de band in Paradiso het nieuwe album Dreamers presenteren, en daarna volgt een clubtour door heel het land. Wat ga je horen op het nieuwe album? Het album is ronduit vernieuwend. De songs kennen stuk voor stuk een prachtige opbouw. Soms zijn ze kwetsbaar, soms ronduit vuig en smerig. Wat mij het meest in het oor springt is de prachtige samenzang en de simpele maar uiterst doeltreffende arrangementen. Allemaal hebben ze hun aandeel in wat harmonisch gezien klinkt als een klok. Een live reputatie én zo’n muzikaal album. Wauw.



DREAMERS, dat begin februari is voorafgegaan door de eerste single Arcadia, is de opvolger van het in 2014 verschenen debuut BOY dat middels crowdfunding tot stand kwam en in eigen beheer werd uitgebracht. Voor Dreamers heeft Bells Of Youth intensief samengewerkt met de Engelse producer Tony Platt. Eerst vijf dagen non-stop in de Q Factory in Amsterdam, daarna tijdens een twaalfdaagse opnamesessie in de Belgische Ardennen. De laatste opnamen en de mastering vonden in Londen plaats. De samenwerking met Platt en het feit dat er veel meer tijd is genomen voor het schrijfproces hebben gezorgd voor een gelaagd album in zowel muzikaal als tekstueel opzicht. Om maar te zwijgen over de groei die alle leden als muzikanten en zangeressen hebben doorgemaakt. Een groei die een natuurlijk gevolg is van het grote aantal shows dat Bells Of Youth de afgelopen jaren in clubs en op festivals in binnen- en buitenland deed.

DREAMERS bevat dertien nummers die door de band gezamenlijk zijn geschreven. Met een aantal daarvan, zoals Arcadia en Running, wordt een brug tussen het debuut en het nieuwe album geslagen, maar een aantal zijn ten opzichte van de nummers op BOY ronduit verrassend te noemen. Luister bijvoorbeeld maar naar Roses & Sweets en LAP. Alles maakt duidelijk dat Bells Of Youth met DREAMERS de volgende stap heeft genomen en klaar is om dromen te gaan verwezenlijken.

Tracks

Disc 1
1. Lights Out
2. Running
3. Arcadia
4. To Die For
5. Robin
6. Roses & Sweets
7. Human
8. Stop
9. Lap
10. The Worm
11. Sweet Sin
12. Prizes Off The Wall
13. Ten Legged Lady

nieuwsbrief