gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Een uitgave van Concerto Books
‘Over Eensteen en de diefstal van de kleur’ is het nieuwe prentenboek van Kitty Peetoom en Jenny Bakker. Uitgegeven door Concertobooks. Bijzonder aan het boek is dat het hier een prentenboek betreft voor wat oudere kinderen en volwassenen.
Het boek valt op door het bijzondere formaat en de luxe uitvoering; voorzien van gouden opdruk en leeslint.

Sinds jaar en dag is Eensteen de verfmeester van Verffabriek ‘In de Gouden Steeg’, een bijna honderdjarige fabriek, waar in de hoek een geheimzinnig, oeroud vat met verf staat. Op een dag krijgt Eensteen de mooiste, en tegelijk meest onmogelijke, opdracht van zijn leven.
Koning Kei wil voor zijn honderdste verjaardag het paleis laten schilderen in de kleur van de ogen van zijn vrouw. Hij plaatst de opdracht bij verfmeester Eensteen. De klok tikt, over vier dagen moet alles klaar zijn. Maar de ogen van Koningin Rivka zijn van een onmogelijk soort blauw! Eensteen en zijn jongste verfmengster Amber gaan samen de strijd aan met de kleur, en met de tijd...
“Dan doe ik het zelf!” Verfmeester Eensteen beent door de gangen naar het magazijn waar de pigmenten worden bewaard, en zwaait de deur met een ruk open. Hij hapt naar adem. Zijn ogen puilen uit hun kassen. Op de vloer liggen omgevallen verfbussen.
Diepblauwe verfvoetstappen voeren over de grijze tegelvloer naar het raam. Dat ligt aan gruzelementen. Totaal verbijsterd laat Eensteen zijn handen langs zijn lichaam vallen. Gisteren was alles er nog. Wie zou dit op zijn geweten kunnen hebben?
Door Redactie op 2016-05-31

nieuwsbrief