gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

ZAPPA, FRANK & THE MOTHERS

ROAD TAPES, VENUE #2

Genre: Reissues
Label: UNIVERSAL
Releasedatum: 01-07-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3559651
EAN: 0824302013120
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

En toen was er zelfs een derde deel van Road Tapes. Het lijkt erop dat Ahmet Zappa (en zijn assistent Joe Travers) parallel aan You Can’t Do That On Stage Anymore, een serie van zes dubbelcd’s met live-opnamen door de jaren heen, uitgegeven tussen 1988 en 1992 en samengesteld door Frank Zappa zelf, de podiumverrichtingen van zijn vader en diens talloze bands stug en serieus aan het documenteren is. Deel 3 is een bijzonder deel want het bevat twee volledige concerten van Frank Zappa’s band uit 1970 met daarin o.a. Flo & Eddie en George Duke.
Er is flink geknutseld aan de tapes omdat de oude opnamen door de rustige passages van het concert heen klonken. Dat euvel is ondervangen door het met stereobeeld te switchen. Sowieso is het geluid geen vijf sterren waard maar het concert is dat wel! Flo & Eddie zijn uitstekend op dreef en Zappa schittert op gitaar op onder meer The Clap.
Tegelijk met dit derde deel worden de voorgaande delen opnieuw uitgegeven. Hierop live-opnamen van de bands uit 1968 en 1973 (volgens sommigen de beste van allemaal) in Vancouver en Helsinki. Ook hiervoor geldt dat deze ‘’guerilla recordings’’ op tapes met slechts twee tot vier sporen op zijn minst historisch relevant zijn en meestentijds buitengewoon amusant.

Tracks

Disc 1
1. Introcious (Live)
2. The Eric Dolphy Memorial Barbecue (Live)
3. Kung Fu (Live)
4. Penguin In Bondage (Live)
5. Exercise #4 (Live)
6. Dog Breath (Live)
7. The Dog Breath Variations (Live)
8. Uncle Meat (Live)
9. Rdnzl (Live)
10. Montana (Live)
11. Your Teeth And Your Shoulders And Sometimes Your Foot Goes Like This..... /pojama Prelude (Live
12. Dupree's Paradise (Live)
13. All Skate/dun-Dun-Dun (The Finnish Hit Single) (Live)
Disc 2
1. Village Of The Sun (Live)
2. Echidna's Arf (Of You) (Live)
3. Don't You Ever Wash That Thing? (Live)
4. Big Swifty (Live)
5. Farther O'blivion (Live)
6. Brown Shoes Don't Make It (Live)

nieuwsbrief