gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

VICIOUS RUMORS

CONCUSSION PROTOCOL

Genre: Heavy
Label: SPV
Releasedatum: 26-08-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3569556
EAN: 0886922688027
Levertijd: Gemiddeld 28 werkdagen

Recensie

De historie van Vicious Rumors is lang en Concussion Protocol is inmiddels hun twaalfde studioalbum. Dezelfde historie blijft de band achtervolgen want zoals men wellicht weet zijn de heren nooit echt over het verlies van originele zanger Carl Albert (auto-ongeluk) heengekomen. Welnu, we moeten de conclusie trekken dat spil Geoff Thorpe en oudgediende Larry Howe toch doorzetters zijn, want deze nieuwe plaat bewijst dat Vicious Rumors anno 2016 wel degelijk bestaansrecht heeft.
Een aaneenschakeling van topnummers, die op de vertrouwde virtuoze wijze zijn uitgevoerd en die prachtig zijn vastgelegd. (Op een enkele fade-out na dan). Hun meesterwerk Digital Dictator uit 1987 wordt ook nu niet overtroffen maar komt erg dicht in de buurt. Voor wie de band niet kent; Razendsnelle riffs, gierende solo’s, harmonieuze zangmelodieën, ronkende bas, denderende drums, en dat alles in een moordend tempo; volgens velen omschreven als power-metal. Chasing the Priest en het titelnummer zijn zowaar “klassiek Vicious Rumors” en uiterst kenmerkend voor de band. Met zanger Nick Holleman heeft VR eindelijk echt een waardig vervanger van Carl Albert in huis gehaald.

Tracks

Disc 1
1. Concussion Protocol
2. Chemical Slaves
3. Victims Of A Digital World
4. Chasing The Priest
5. Last Of Our Kind
6. 1000 Years
7. Circle Of Secrets
8. Take It Or Leave It
9. Bastards
10. Every Blessing Is A Curse
11. Life For A Life

nieuwsbrief