gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MORRISON, VAN

KEEP ME SINGING

Genre: Pop & Rock
Label: CAROLINE
Releasedatum: 30-09-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3582998
EAN: 0602557035759
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Met het arbeidsethos van Van Morisson is niks mis, getuige zijn 36e studioalbum, in het jaar waarin we ook al de prachtige reissues van It’s too late to Stop Now kregen en een jaar na Duets: Re-Working the Catalogue. Op Keep Me Singing vinden we 12 nieuwe composities van Van, aangevuld met een (stijlvolle) cover van Share Your Love With Me, onder meer bekend van Aretha Franklin.
Opener Let it Rhyme zet de toon voor het album: ingetogen songs waarop Van afwisselend begeleidt wordt door een spaarzame band waarin afwisselend het hammondorgel of violen en blazers de boventoon voeren. Op het instrumentale Caledonia Swing horen we Morrison zowel op piano en saxofoon spelen.
Een van de hoogtepunten is het veel te korte jazzy Look Beyond the Hill. Maar er valt veel meer te genieten. Het bluesy Going Down To Bangor en The Pen is Mightier Than The Sword. Holy Guardian Angel is een ballad in de stijl van Have I told You Lately That I Love You. Keep Me Singing is een prachtig album dat met een goed glas wijn ons de herfst wel doorbrengt.



Tracklisting
1. Let It Rhyme
2. Every Time I See A River
3. Keep Me Singing
4. Out In The Cold Again
5. Memory Lane
6. The Pen Is Mightier Than The Sword
7. Holy Guardian Angel
8. Share Your Love With Me
9. In Tiburon
10. Look Beyond The Hill
11. Going Down To Bangor
12. Too Late
13. Caledonia Swing

nieuwsbrief