Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
BADMOTORFINGER  25TH ANN. REMASTER), SOUNDGARDEN, CD, 0602557255140

SOUNDGARDEN

BADMOTORFINGER 25TH ANN. REMASTER)

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3621664 EAN: 0602557255140
€ 8,50
RECENSIE
De geweldige rockstem van Chris Cornell klinkt even indrukwekkend als 25 jaar geleden. Maar het ‘stormram-bandgeluid’ is massiever dan in 1991. Ik heb de plaat in de afgelopen kwart eeuw vele malen gehoord, maar wanneer je deze 2016-versie hoort dan, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het origineel er toch ietwat blikkerig bij afsteekt. Het extra werk van producer Jeff Fura heeft een stuk diepte en dreiging (die messcherpe riff van Somewhere, ‘t boos zwiepende Jesus Christ Pose, dat rauwe beuk- en sleepwerk van Slaves & Bulldozers, you name it) aan het geluid van de oorspronkelijke producer Terry Date toegevoegd. U begrijpt: Badmotorfinger, het doorbraakalbum van Soundgarden is 25 jaar na dato opnieuw uitgekomen.
Toch is deze 25th Anniversary-editie voornamelijk interessant vanwege het extra materiaal. Op de uitgekomen dubbel-cd bijvoorbeeld, staat een reeks studio-opnames van de nummers waarbij Brian May van Queen een (zeer herkenbare) gastrol vervult bij het nummer New Damage. Op deze bonus-cd staat ook een deel van het concert dat de band in 1992 in The Paramount Theatre gaf.
Heb je dit geweldige album liever op vinyl? Dat kan ook, de heruitgave verschijnt tevens op twee 180 grams schijven. Maar voor de echte liefhebbers is er de limited 7-disc super deluxe edition (4 cd’s, 2 dvd’s, een 1 blue-ray audio disc en een 52 pagina’s dik boekwerk). Te horen zijn een slordige honderd nummers waarvan er 79 nooit eerder officieel uitgebracht waren. Filmopnames van hetzelfde Paramount-concert en interviews met de band maken dit ware Soundgarden-pretpakket helemaal af.
Recensent : Dennis Dekker
Datum : 16-11-2016
verschenen in Platomania : 333
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
348
348 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO