Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
BAYACHRIMAE, ESTAFEST!, CD, 5998309302459

ESTAFEST!

BAYACHRIMAE

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: 3 a 5 werkdagen
Herkomst: NL Item-nr: 3644051 EAN: 5998309302459
€ 14,99
RECENSIE
Estafest wordt gevormd door vier van de toonaangevendste jazzmuzikanten van Nederland. Mete Erker (sax), Anton Goudsmit (gitaar), Oene van Geel (viool, percussie) en Jeroen van Vliet (piano) laten zich voor hun derde groepsalbum Bayachrimae inspireren door zowel Afrikaanse muziek van het Bayakavolk als door het door de Engelse renaissancecomponist John Dowland gecomponeerde Lachrimae (1604).

Daarmee kunnen ze alle kanten op. Na het mooie, ingetogen en naar kamermuziek verwijzende album Eno Supo (2014) is Estafests nieuwe plaat veelzijdiger. Jeroen van Vliets ritmisch complexe Ornette's Clockwork vraagt meteen veel van de muzikanten, die vier eigen composities aandragen. Waarin ze dan razendknap op elkaar reageren, niet bang om de moeilijkste weg te zoeken.

Dan is het weer Goudsmit die het voortouw neemt met een spannende notenreeks en dan weer Van Geel met een ontregelend stukje viool. Soms klinkt het bijna abstract, zoals in Impro 1013, maar het spel blijft altijd transparant en elegant. Dit akoestische Bayachrimae bevat een zeldzame hoeveelheid muzikale ideeën, die allemaal even origineel worden uitgewerkt.
(TEKST: Gijsbert Kamer / De Volkskrant)
Recensent : Redactie
Datum : 2-12-2017
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
363
363 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO