gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TEX, JP DEN

WOLF!

Label: CAVALIER RECORD
Releasedatum: 07-04-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3663181
EAN: 0850295006184
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

Wolf! heet het nieuwe album van de gerenomeerde singer/songwriter JP DEN TEX. Leiddraad op de plaat en bij toekomstige shows is het verhaal van de steenrijke platenproducer Gustav Wolfowitz (“Wolf”). Hij verliest van de ene op de andere dag zijn glitter imperium. Denkende over zijn leven nu en toen komen herinneringen op aan de eerlijke, aardse (roots) muziek die hem oorspronkelijk motiveerde.
Louter gitaren en viool voorzien de songs van JP van een prachtige, sprankelende rootsy omlijsting die de liefhebber van de betere Engelstalige luistermuziek zeer zal aanspreken.
Het avontuurlijke verhaal wordt gespeeld en gezongen door singer/songwriter JP Den Tex, snarenspeelster Yvonne Ebbers en violist Diederik van Wassenaer. De in Nashville woonachtige Dierick is ook te horen op Indiana's Tim Grimm laatste album 'The Turning Point' en diens nieuwe album 'A Stranger In This Time'
JP Den Tex waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één der eersten aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat ze tegenwoordig “Americana” noemen, zat hem blijkbaar in het bloed.
Geïnspireerd door o.a. Neil Young, Traffic en The Band verscheen in 1971 het spraakmakende en veel geprezen album “Little Heroes” van de Bergense groep Tortilla, waarvan ook zijn zingende broer Emile deel uitmaakte.Via deelname aan allerlei bands – waarvan Vitesse de bekendste was – belandde JP aan het begin van de jaren tachtig bij de platenmaatschappij van Radio Luxemburg. Daar begon zijn carrière als singer/songwriter.
“Heartbeat” (1980) was het eerste, rootsy resultaat van wat uiteindelijk een reeks heel persoonlijke albums zou worden. Na verloop van tijd begon JP het zeventiger jaren concept van het conceptalbum nieuw leven in te blazen. Geslaagde voorbeelden daarvan zijn “A Quiet Street In Paris” (1986), “Emotional Nomads” (1998), of de muzikale reisreportages “Bad French” (2007) en “American Tune” (2009). Tevens ontwikkelde JP zich – onder meer door succesvolle uitstapjes in het theater, waaronder de theatertoer “Op Weg Naar Huis” met Kees Prins en Paul de Munnik (2007) – op het podium tot een boeiend verhalenverteller. Waardoor tegenwoordig óók de bij de verhalen horende liedjes nog aan kracht gewonnen lijken te hebben.Na het intieme “Speak Diary” (2011) brengt JP Den Tex nu na 6 jaar weer een nieuw studio album uit. Dat is "Wolf!"

Door Redactie op 2017-02-03

Tracks

Disc 1
1. Wake Up
2. Bankrupt Today
3. Move!
4. Modern Love
5. Hi-Di-Hi
6. Grace Under Fire
7. In The Pines
8. On Days Like This
9. Money, Money
10. Tell Me Why
11. Love On The Borderline
12. Beatnik Americana
13. So Far So Good

nieuwsbrief