gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CURRENTZIS, TEODOR

TCHAIKOVSKY: SYMPHONY NO. 6 IN B MINOR, OP. 74 "PATHACT

Genre: Klassiek
Label: SONY CLASSICAL
Releasedatum: 27-10-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3663248
EAN: 0889854043520
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

Tchaikovsky dirigeerde in 1893 de première van zijn zesde symfonie. Negen dagen later stierf hij. Het werk dat postuum overal behalve in Rusland de verkeerde bijnaam Pathetique kreeg, heeft een nieuwe en onorthodoxe uitvoering gekregen. De in Griekenland geboren dirigent Currentzis geeft leiding aan het in Siberië gestationeerde Music Aeterna en koos voor een andere aanpak. Door de donkere delen zwaar te benadrukken, o.a. door sterk op de voorgrond tredende contrabassen, probeert hij een nieuwe visie op de uitvoering van dit werk neer te zetten. Contrasterend is de afbeelding op de hoes die een klassieke en sobere sfeer uitstraalt. Eenzelfde soberheid is terug te vinden in de lengte van de cd: slechts drie kwartier muziek.

Tchaikovsky: Symphony No. 6 in B minor, Op. 74 'Pathétique'

Musicaeterna, Teodor Currentzis

The Times3rd November 2017:
Currentzis and his Siberian shock troops have done wonders...The recent trend has been away from overly subjective interpretations. This is thrown out of the window in this remarkably unsettling rendition...When so many other recordings of this symphony are available at the push of a few buttons, it’s only right that today’s interpreters should approach it only if they have something new to say. Currentzis definitely does.
*****

Tracks

Disc 1
1. I. Adagio - Allegro Non Troppo
2. Ii. Allegro Con Grazia
3. Iii. Allegro Molto Vivace
4. Iv. Finale. Adagio Lamentoso

nieuwsbrief