gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Je zou bijna vergeten dat na Rumours Tango In The Night de best verkopende Fleetwood Mac-plaat is in een tijd dat eerstgenoemde en Tusk genoemd worden als het hoogtepunt van de band. Dat deze veronderstelling niet geheel terecht is, wordt opnieuw bewezen met deze heruitgave van het uit 1987 stammende Tango In The Night.
Een nieuw hoogtepunt maar tevens de laatste plaat in de klassieke Buckingham, Nicks, McVie, McVie & Fleetwood-bezetting en daarmee een sluitstuk van een periode in het bestaan van de band. Onder andere gedoe met Stevie Nicks (afkicken, een eigen tour en andere zaken) zorgde er voor dat Buckingham een beoogd soloproject gebruikte voor een FM-plaat, iets wat hij overigens jaren later zou herhalen met Say You Will. Het gevolg was dat Buckingham een flinke vinger in de pap had, ditmaal met een ongelofelijk commercieel succes. Big Love, Seven Wonders, Little Lies, Everywhere, Family Man en in mindere mate Isn’t It Midnight werden dikke hits en stuwden de albumverkoop flink omhoog. Ook vandaag de dag is de plaat prima te verteren. In de meest luxe versie vinden we naast de cd en vinylversie twee extra schijven waarvan de eerste (ook op de reguliere dubbelaar) naast sessieversies en demo’s ook de volledige versie van You And I bevat, net als Ricky en Down Endless Street. Deze nummers werden als b-kant uitgebracht. Die tweede extra schijf bevat 12”-tracks. Vijf nummers in allerlei destijds hippe mixen sieren de veertien nummers tellende schijf. Een shuffleknop is essentieel…De dvd bevat geen 5.1 mix maar wel een high resolution stereo mix. Bovendien vinden we vijf clips terug. Al met al een fraaie box dus.

Tracks

Disc 1
1. Big Love
2. Seven Wonders
3. Everywhere
4. Caroline
5. Tango In The Night
6. Mystified
7. Little Lies
8. Family Man
9. Welcome To The Room...sara
10. Isn't It Midnight
11. When I See You Again
12. You And I [Part 2]

nieuwsbrief