gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

NASH ENSEMBLE, THE

STRING OCTET/STRING QUARTETS

Genre: Klassiek
Label: VKZ 2001 VKZ 2001
Releasedatum: 21-03-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3679401
EAN: 8718456066076
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie



Ondanks de Eerste Wereldoorlog wordt Max Bruch begin 1918 bij zijn tachtigste verjaardag uitvoerig geëerd met concerten en een medaille. Op dat moment kon Bruch (bekend van het eerste vioolconcert en Kol Nidrei) terugkijken op een paar kamermuziekwerken. Door toedoen van violist Willy Hess schrijft Bruch (ondanks zijn broze gezondheid) drie strijkkwintetten. Over het derde strijkkwintet is Bruch niet tevreden. Na het overlijden van zijn vrouw is Bruch in staat om kort voor zijn eigen overlijden in 1920 het derde strijkkwintet om te vormen tot een strijkoctet voor vier violen, twee altviolen, cello en contrabas. The Nash Ensemble voert met veel passie deze drie romantische getinte werken uit, om te laten horen dat Bruch veelzijdiger is dan alleen de twee werken waarmee hij wereldberoemd werd.



Bruch: String Quintets & Octet

Bruch:
String Quintet in E Flat, Op. posth (1918)
String Quintet in A minor, Op. posth (1918)
Octet in B flat major, Op. post. (1920)

The Nash Ensemble

Music which belies the date and circumstances of its composition. All three works were written in the immediate aftermath of World War I, yet inhabit a sound world of Brahmsian richness and warmth—very much the product of the composer of the famous Violin Concerto. The Nash Ensemble are ideal interpreters.

nieuwsbrief