gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Sinds 1885 is St. Willebrord niet alleen een filliaalbedevaartplaats van Lourdes maar ook een heilig oord voor liefhebbers van de sportievere versie van het stalen ros. De aldaar woonachtige of afstammende pleitbezorgers die Nederland destijds (jaren vijftig) definitief enthousiasmeerden voor het wielrennen hebben een legendarische heldenstatus met welverdiende fantastische bijnamen, zoek maar eens op of, veel beter nog, luister naar de Sint Willebrord Sessies deel 1, vol charmante wielerverhalen, dikwijls als metafoor voor het leven zelf.
Charmant en ook nog eens hoogst origineel is deel II, opgenomen in St. Willebrord-Noord (Katendrecht Rotterdam) met wederom bekende Nederlandse aanhangers van het cyclisme zoals de Brabantse songsmid JW Roy en Bert Wagendorp, Volkskrant-columnist en (scenario)schrijver van Ventoux die samen deze tour de force (pun intended) voor hun rekening namen. Roy de songs, Wagendorp liedteksten en libretto. En oud-renner Peter Winnen de ouverture! In een fietsvariant op de beroemde, algemene sage van het pact met de duivel om de beste te worden (Faust, Icarus, Robert Johnson) rondom held én schurk Lance Armstrong verhalen zij samen op amusante en, keurige jongens als zij zijn, neutrale wijze met (vocale) rolverdelingen voor Rick de Leeuw, Frank Lammers, Alex Roeka, Guus Meeuwis en Lea Kliphuis en een rol voor Eric Corton in de theatervoorstelling. Cok van Vuuren, Reyer Zwart, Jan Hautekiet en Jeroen Kleijn begeleiden muzikaal als Lance-band. Sommige van hen namen ook nog songs voor hun rekening overigens. Al met al zeer functioneel als appetizer voor komende sportzomer!

Tracks

Disc 1
1. Cold Eyes Sky
2. Oslo 1993
3. The Beast
4. Pantani
5. Beyond What's Right And Wrong
6. Cancer Made Bird
7. The Loyal Lieutenant
8. Newspaper Man
9. Ballad Of Emma O'reilly
10. Motoman
11. Betsy
12. Juan Pelota
13. Mercy Of My Fall
14. Seven Yellow Jerseys

nieuwsbrief