Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
LOHENGRIN -SACD-, WAGNER, RICHARD, CD, 0814337019341

WAGNER, RICHARD

LOHENGRIN -SACD-

Drager: CD (Aantal 3 ) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3687224 EAN: 0814337019341
€ 29,99
RECENSIE
Al in 2008 maakte Klaus Florian Vogt grote indruk in de titelrol van Wagners Lohengrin tijdens de Zaterdagmatinee. Jaap van Zweden leidde het Radio Philharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor en op het label Quttro Live verscheen een voorbeeldige opname. Drie jaar later keerde Vogt terug in Parsifal, opnieuw onder Van Zweden, maar over zijn invulling van die rol liepen de meningen sterk uiteen. In 2015 strikte het Koninklijk Concertgebouworkest Vogt opnieuw voor Lohengrin, met ditmaal een absolute droomcast met o.a. de Finse stersopraan Camilla Nylund (Elsa) en een zeer imposante Falk Struckmann als koning Heinrich. Voor de gelegenheid werd het Groot Omroepkoor aangevuld met het Koor van de Nationale Opera en die combinatie blijkt een gouden keuze. Van fluisterzacht tot op volle orkaankracht, als klinkt ongekend helder. Op de bok is Mark Elder allerminst bang om het majestueus spelende Concertgebouworkest ook in volume flink te laten uitpakken. Het eindresultaat is een van de beste Wagner-opnames van de laatste jaren en een meer dan waardige opvolger van de twee jaar geleden uitgebrachte opname van Der fliegende Holländer.


Wagner: Lohengrin

Klaus Florian Vogt (Lohengrin), Camilla Nylund (Elsa), Katarina Dalayman, (Ortrud), Evgeny Nikitin (Friedrich von Telramund), Falk Struckmann (Heinrich der Vogler)
Royal Concertgebouw Orchestra, Netherlands Radio Choir, Dutch National Opera Chorus, Mark Elder


After the enormous success of the Royal Concertgebouw Orchestra's 2013 production of Wagner's Der fliegende Holländer (RCO14004)

a follow-up was inevitable. With the eminent Wagnerian Mark Elder leading the RCO and a cast of internationally acclaimed soloists the production of Lohengrin in December 2015 was a complete triumph. The beginning of another RCO tradition?
Recensent : Henri Drost
Datum : 4-01-2017
verschenen in Platomania : 337
Waardering : 9.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
347
347 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO