gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

PLANT, ROBERT

CARRY FIRE

Genre: Pop & Rock
Label: ATLANTIC
Releasedatum: 13-10-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3745452
EAN: 0075597934939
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

Drie jaar na Lullaby And The Ceaseless Roar komt Robert Plant met de opvolger Carry Fire. Ook deze plaat is opgenomen met de The Sensational Space Shifters die de laatste jaren de vaste begeleidingsband vormen van Plant. Zoals zo vaak moet je even wennen aan de plaat om daarna te merken dat je hem graag opnieuw draait. Bij elke luisterbeurt lijkt de plaat meer van zijn schoonheid prijs te geven. Opener The May Queen bezweert terwijl Season Song heerlijk meandert. Carving Up The World Again… is totaal anders dan nummers van zijn oude band en toch doet het mij gelijk aan Led Zeppelin denken. Overigens geldt ditzelfde voor het titelnummer dat met zijn oosterse ondertonen datzelfde gevoel van herkenning oproept. In die zin is dan voor Plant de cirkel ook rond.
Bones Of Saints is na al deze nummers een welkom nummertje: na al het fraaie spul een nummer met een iets meer up-tempo karakter. Keep It Hid trekt eigenlijk, hoewel iets moderner deze lijn door. Bluebirds Over The Mountain is een nummer van Ersel Hickey uit 1958 maar zal in de versie van The Beach Boys uit 1968 bekender zijn. Voor deze gelegenheid heeft Plant een bijzonder fraaie versie van het nummer opgenomen met Chrissie Hynde. De afsluiter Heaven Sent heeft het desperate van een avondwandeling in een druilerige grote stad. Carry Fire bevat elf nummers die alle laten horen dat Robert Plant nog meetelt. Sterker nog: Plant bewijst dat hij nog relevant is en prachtig werk kan afleveren. Draai de plaat, en dan vooral vaker. Dan leert Carry Fire ons dat Plant een meesterwerkje gemaakt heeft!

Tracks

Disc 1
1. The May Queen
2. New World...
3. Season's Song
4. Dance With You Tonight
5. Carving Up The World Again... (A Wall And Not A Fence)
6. A Way With Words
7. Carry Fire
8. Bones Of Saints
9. Keep It Hid
10. Bluebirds Over The Mountain
11. Heaven Sent

nieuwsbrief