gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

JONGE, FREEK DE

KOFFERS -HQ-

Genre: Pop & Rock
Label: VIRGIN 2
Releasedatum: 10-11-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3758612
EAN: 8717931332040
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Freek de Jonge waagt zich – vandaar de fonetische uitspraak van de titel – aan covers. Niet voor de eerste keer uiteraard (denk aan Dankzij de Dijken en Leven na de Dood).
De keuze voor de nummers is opmerkelijk: van Come On (Kop Op) van Chuck Berry tot Strange Fruit (Wonderlijk Fruit) van Billy Holiday. Niet alleen de titels schurken tegen de originelen aan, maar vaak ook qua thematiek. Maar in Ik Ben Zei ik (I Am I Said) wordt uiteraard niet het leven van Neil Diamond bezongen maar verhaalt De Jonge onder meer over Neerlands Hoop. Maar Kom op heeft een compleet ander thema dan het origineel, terwijl in Blijf Bij Je Wijf (Stand By Your Man) vanuit het perspectief van de man gezongen wordt. Freek de Jonge is uiteraard geen Pavarotti, maar met zijn teksten en enthousiase wordt veel rechtgetrokken. Dan weer uiterst grappig, dan weer ontroerend, maar in ieder geval altijd authentiek.

Tracks

Disc 1
1. Schietgebed
2. Beter Dan Gaan
3. Vertrouwen
4. 1917
5. Kom Op
6. Nuevo Laredo
7. Wel Janken Zo Alleen
8. Schilderswijk
9. Blijf Bij Je Wijf
10. Net Als Toen
11. Wonderlijk Fruit
12. Wachten Op Een Wonder
13. Ik Ben Zei Ik

nieuwsbrief