gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Eelco Gelling heeft een haast legendarische carrière als gitarist achter zich. Hij begon bij Cuby + Blizzards, speelde bij Golden Earring en als sessiemuzikant op platen van Boudewijn de Groot, Jazzpolitie, George Kooymans en Rinus Gerritsen. Na zijn vertrek uit Golden Earring speelde hij in zijn eigen Blues Connection en Eelco Gelling Band en kortstondig in de Harry Muskee Gang.
Gellings gitaarspel heeft de sound van de Nederlandse popmuziek mede bepaald. Collega-muzikanten roemen zijn stijl en gevoel en vinden hem beter dan Eric Clapton en Jeff Beck. Voor het eerst is er nu een overzicht van al zijn werk dat op elpee, single of cd verschenen is, aangevuld met wetenswaardigheden rond de totstandkoming van deze platen.
Aan dit boek werkten mee: Rinus Gerritsen, Boudewijn de Groot, Melle Jan Kleinsma, Arjen Rijsdijk, Erwin Java, Herman Grimme, Aad van Pijlen, Jan Akkerman, Bertus Borgers en Frank Nuyens. Jaap van Eik, bassist van Cuby + Blizzards schreef het voorwoord. Hans Edink, schreef het boek als eerbetoon aan Eelco Gelling.
Door Redactie op 2018-03-14

nieuwsbrief