gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HAYDN, FRANZ JOSEPH

VIOLIN CONCERTOS

Genre: Klassiek
Label: COBRA
Releasedatum: 15-09-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3775983
EAN: 8713897904161
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

Franz Joseph Haydn (Rohrau 1732-Wenen 1809) wordt door zijn ouders op jonge leeftijd naar muziekleraren buiten de stad gestuurd om zijn talenten te ontwikkelen. In Wenen leert Nicola Porpora Haydn de kneepjes van het componeren. In 1761 komt Haydn bij de invloedrijke familie Eszterhazy terecht, waar hij in bijna dertig dienstjaren een enorm aantal werken schreef. In 1781 ontmoet Haydn Mozart, op wie Haydn veel invloed zal hebben. Tussen 1760 en 1770 schrijft Haydn vier vioolconcerten waarvan er drie zijn overgeleverd. Het zijn drie bijzonder virtuoze werken die veel te weinig aandacht krijgen. Lisa Jacobs brengt daar verandering in door samen met The String Soloists deze prachtige concerten op te nemen. Luister niet alleen naar haar prachtige spel maar ook de vele virtuoze variaties in het werk van Haydn.

Haydn: Violin Concertos
Lisa Jacobs (viool) The String Soloists

De Nederlandse vioolvirtuoos Lisa Jacobs staat bekend om haar gepassioneerde uitvoeringen, interessante programma's en communicatieve kwaliteiten op het podium. Ze is net zo thuis op het concertpodium met concerten, kamermuziek en solowerken en trad op met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Brussels Philharmonic en Bremer Philharmoniker. The String Soloists is een internationaal dynamisch strijkersensemble gevestigd in Amsterdam, bestaande uit 14 strijkers die optreden onder leiding van concertmeester Janneke van Prooijen en artistiek leider Lisa Jacobs. Hun benadering van muziek maken zonder dirigent onderscheidt de groep van de reguliere kamerorkesten. Het vereist een intensieve betrokkenheid van alle muzikanten.

Tracks

Disc 1
1. 1. Allegro Moderato
2. 2. Adagio
3. 3. Finale: Presto
4. 1. Moderato
5. 2. Adagio Moderato
6. 3. Allegro
7. 1. Allegro Moderato
8. 2. Adagio
9. 3. Allegro

nieuwsbrief