gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

FRERICHS, REMBRANDT

CONTEMPORARY FORTEPIANO

Genre: Klassiek
Label: JAZZ IN MOTION
Releasedatum: 09-03-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3807659
EAN: 0608917470925
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie

De Nederlandse componist en jazzpianist Rembrandt Frerichs laat zich niet graag in een hokje duwen. Hij thuis is zowel de concertzaal als het Bimhuis en werkte niet alleen met jazzgrootheden, maar ook met Indiaase artiesten als Oded Tzur. De titel van het nieuwe album met zijn trio (met naast Frerichs violist Tony Overwater en percussionist Vinsent Planjer) lijkt tegenstrijdig. De fortepiano is immers allerminst een hedendaags instrument, evenmin als het harmonium dat Frerichs ook bespeelt. Door jazz te combineren met barok en Arabische invloeden ontstaat echter een volkomen nieuw geluid dat vijftien intrigerende stukken lang blijft boeien, niet in de laatste plaats door de grote variatie.

The Contemporary Fortepiano

Rembrandt Frerichs Trio, Vinsent Planjer, Tony Overwater

Het Rembrandt Frerichs Trio brengt met zijn album The Contemporary Fortepiano historische muziekinstrumenten in een moderne context. Hierdoor wordt een vernieuwend, maar tegelijkertijd verrassend bekend geluid geproduceerd.

Het nieuwste album van het Rembrandt Frerichs Trio brengt een fortepiano uit de 18e eeuw samen met een violone uit 1560 en een historische percussieset. Deze historische instrumenten worden vervolgens gebruik om moderne composities uit te voeren. Een mengeling van nieuwe geluiden, zeker binnen de jazz, in een verrassend repertoire: er worden originele composities uitgevoerd, maar ook jazz- en barokrepertoire en zelfs improvisaties.

Rembrandt Frerichs kiest steeds vaker voor de fortepiano, en heeft inmiddels een unieke manier van spelen ontwikkeld voor dit instrument. Tony Overwater heeft zich, als reactie hierop, verdiept in het bespelen van de violone, de voorganger van de contrabas. Vinsent Planjer speelt in op deze instrumenten met een verzameling van percussie-instrumenten van over de hele wereld: de “Whisper Kit”.

Tracks

Disc 1
1. Butterfly
2. Maqam Bayati
3. Elf
4. Escher
5. Snip
6. Le Badinage
7. Abakua
8. A Long Story Short
9. Mondriaan
10. Offering
11. Glorieux
12. Hak En Tak
13. Valeur Ajoutée
14. Up And Down
15. Zarbi

nieuwsbrief