Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar.
LOVE BABY LOVE, REX, LP, 8713748985233

REX

LOVE BABY LOVE

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: Niet meer leverbaar
Herkomst: NL Item-nr: 3808930 EAN: 8713748985233
RECENSIE
'Love Baby Love' is verschenen in een gelimiteerde oplage van 500 stuks (genummerd). Bij de LP zit ook een downloadcode van het album.

Er was een tijd dat de belangrijkste Nederlandse rockmuzikant Richard Janssen heette. Als voorman van The Fatal Flowers maakte hij een aantal Nederrock klassiekers waarmee net niet internationaal doorgebroken werd. Daarna kwam Shine, een glamrockcollectief met onder andere JB Meyers. Als laatste was er Rex, goedbeschouwd een soloproject. De enige, en slechts gelimiteerd uitgebrachte, CD kwam uit in 1996 en was, hoewel we hem her en der nog wel in projecten tegenkwamen, Janssen’s laatste echte album. En dat dat jammer is blijkt na al die jaren weer, nu Love Baby Love zijn eerste, en opnieuw gelimiteerde, vinyluitgave kent. Voor het eerst hield Janssen de produktie klein, en waren de songs het middelpunt. Niet dat er niet uitstekend gemusiceerd wordt, want behalve dat Janssen zelf best gitaar kan spelen zijn er ook gastrollen van JB Meyers, Bart van Poppel (The Analogues) en zelfs oude Fatal Flower collega Henk Jonkers. De songs zijn iets meer pop dan rock, maar het is duidelijk dat Janssen net zoveel geluisterd heeft naar de Ramones als naar Porter Wagoner. Een prachtige heruitgave, en voor een nieuwe generatie het bewijs dat Rchard Janssen in de Hall Of Fame van de vaderlandse muziekgeschiedenis thuishoort.

Recensent : Jurgen Vreugdenhil
Datum : 2-06-2018
verschenen in Platomania : 345
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
355
355 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO