Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
MEETS GERSHWIN, KENNEDY, NIGEL, CD, 0190295642136

KENNEDY, NIGEL

MEETS GERSHWIN

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3833977 EAN: 0190295642136
€ 18,99
RECENSIE
Een eerste kennismaking van Nigel Kennedy(1956) met de muziek van George Gershwin (1898-1937) bestond uit het luisteren naar een stuk, waarbij erg gekunsteld gezongen werd, niet erg aansprekend dus voor een tiener. Pas toen hij op zijn veertiende jazz-violist Stéphane Grappelli iets van Gershwin hoorde spelen was hij verkocht. Het heeft geleid tot een zeer intrigerend album waarop Kennedy met zijn arrangementen een persoonlijke twist aan Gershwins muziek geeft. Als basis dient de gipsyjazz-stijl van Grappelli, maar bijvoorbeeld Kennedy's arrangement van Summertime ontstijgt die volledig en zo zijn er nog een paar. En is er niet een arrangement, dan is er wel een titel waar Kennedy zijn persoonlijke draai aan geeft, want "Rhapsody In Claret & Blue" verwijst naar de clubkleuren van voetbalclub Aston Villa, waar hij hartstochtelijk fan van is.

Kennedy Meets Gershwin

Nigel Kennedy (violin)

Classical superstar Nigel Kennedy returns with a critically acclaimed programme of the music of George Gershwin, hailed by The Guardian as “rip-roaring and exquisitely tender”, spirited and playful gypsy jazz arrangements inspired by his friendship with the legendary violinist, Stéphane Grappelli, reminiscent of jamming together as a teenager during his time at the Menuhin School.
Recensent : Frits Broekema
Datum : 29-04-2018
verschenen in Platomania : 348
Waardering : 8.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
358
358 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO