gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KENNEDY, NIGEL

MEETS GERSHWIN

Genre: Klassiek
Label: WARNER CLASSICS
Releasedatum: 09-05-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3833977
EAN: 0190295642136
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Een eerste kennismaking van Nigel Kennedy(1956) met de muziek van George Gershwin (1898-1937) bestond uit het luisteren naar een stuk, waarbij erg gekunsteld gezongen werd, niet erg aansprekend dus voor een tiener. Pas toen hij op zijn veertiende jazz-violist Stéphane Grappelli iets van Gershwin hoorde spelen was hij verkocht. Het heeft geleid tot een zeer intrigerend album waarop Kennedy met zijn arrangementen een persoonlijke twist aan Gershwins muziek geeft. Als basis dient de gipsyjazz-stijl van Grappelli, maar bijvoorbeeld Kennedy's arrangement van Summertime ontstijgt die volledig en zo zijn er nog een paar. En is er niet een arrangement, dan is er wel een titel waar Kennedy zijn persoonlijke draai aan geeft, want "Rhapsody In Claret & Blue" verwijst naar de clubkleuren van voetbalclub Aston Villa, waar hij hartstochtelijk fan van is.

Kennedy Meets Gershwin

Nigel Kennedy (violin)

Classical superstar Nigel Kennedy returns with a critically acclaimed programme of the music of George Gershwin, hailed by The Guardian as “rip-roaring and exquisitely tender”, spirited and playful gypsy jazz arrangements inspired by his friendship with the legendary violinist, Stéphane Grappelli, reminiscent of jamming together as a teenager during his time at the Menuhin School.

Tracks

Disc 1
1. Rhapsody In Claret And Blue (Bearb. Von Nigel Kennedy)
2. Our Love Is Here To Stay (Bearb. Von Nigel Kennedy)
3. The Man I Love (Bearb. Von Nigel Kennedy)
4. Summertime (Aus Dem Oper Porgy And Bess) (Bearb. Von Nigel Kennedy)
5. Time
6. Porgy And Bess (Aus Dem Oper Porgy And Bess) (Bearb. Von Nigel Kennedy)
7. How Long Has This Been Going On (Bearb. Von Nigel Kennedy)
8. Fantasy (Ãœber They Can't Take That Away From Me)
9. They Can't Take That Away From Me (Bearb. Von Nigel Kennedy)
10. Oh, Lady Be Good!

nieuwsbrief