Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
EGYPT STATION (LIMITED 2LP), MCCARTNEY, PAUL, LP, 0602567545040

MCCARTNEY, PAUL

EGYPT STATION (LIMITED 2LP)

Drager: LP (Aantal 2) Levertijd: verwacht op 07-09
Herkomst: NL Item-nr: 3861010 EAN: 0602567545040
€ 54,99
RECENSIE
LIMITED 2LP , GATEFOLD COVER, 180 GRAM VINYL

Het delen van een titel met een van Paul's eigen schilderijen, Egypt Station is het eerste volledige album van de gloednieuwe McCartney-muziek sinds de internationale top-hit NEW van 2013. Voorafgegaan door van zijn nummers die net zijn uitgebracht als dubbele A-partijen - klagende ballade "I Do not Know" en rauwe stomper "Come On To Me" -Egypt Station werd opgenomen tussen Los Angeles, Londen en Sussex, en geproduceerd (met de uitzondering van één track van Ryan Tedder) van Greg Kurstin (Adele, Beck, Foo Fighters).

Over de enigmatische titel van het volgende album zegt Paul: "Ik vond de woorden 'Egypt Station' leuk. Het deed me denken aan de 'album'-albums die we vroeger maakten .., begint Egypte Station bij het station bij het eerste nummer en daarna elk nummer is als een ander station. Dus het gaf ons enig idee om alle nummers daarrond te baseren. Ik zie het als een droomlocatie waar de muziek uit voortkomt."

Trouw aan de inspiratie achter de titel, voegen de 14 nummers van het Egypt Station samen een unieke reisvibe uit. Tussen de openende en sluitende instrumentalen "Station I" en "Station II", vindt elk nummer dat Paul een plaats of moment vastlegt voordat de luisteraar naadloos naar de volgende bestemming wordt getransporteerd. Onderweg stopt een akoestische meditatie over de hedendaagse tevredenheid ("Happy With You"), een tijdloos volkslied dat op vrijwel elk album uit welk McCartney-tijdperk ook zou passen ("People Want Peace"), en een epische multi-movement closer-kloksnelheid binnen zeven minuten met een compositie van een song suite die teruggaat naar de dagen van Paul's vorige combo's ("Ondanks herhaalde waarschuwingen"). Het resultaat is een caleidoscopische reis door ontelbare muzikale locaties en tijdperken, maar toch stevig geworteld in het hier en nu - met Paul's unieke onmiskenbare melodische en lyrische gevoeligheid die als een gids dient.
Recensent : Redactie
Datum : 22-06-2018
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
348
348 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO