gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BEVING, JOEP

CONATUS

Genre: Klassiek
Label: DEUTSCHE GRAMMOPHON
Releasedatum: 28-09-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3865667
EAN: 0028948352081
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

In voorbereiding op zijn derde soloplaat die voor volgend jaar geprogrammeerd staat, vroeg pianist Joep Beving ‘n aantal favoriete artiesten om herbewerkingen (reworks) van nummers van zijn eerste 2 albums te maken. Geen remixes maar nieuwe creatieve herinterpretaties die een enorme gevarieerdheid aan stijlen laten horen.De filosofische titel, Conatus, is ook om deze reden gekozen: de (aangeboren) tendens zich te ontwikkelen en verbeteren.
Het album opent met een pianobewerking van hemzelf voor het album voor 2019. Vervolgens volgt een prachtige vocale track van Eefje de Visser wat de weg plaveit naar een breed scala aan stijlen die echt nergens elkaar in de weg zitten; neen, zonder meer complementair dit alles bij elkaar. De track Hanging D komt in twee uitvoeringen aan bod: eerst een schitterende vertolking van Colin ‘Kyteman’ Benders, even later gevolgd door het Cello Octet Amsterdam. Hemelsbreed verschillend qua uitvoering; echter,eigen gemaakte klasse werkstukken. Zo valt er meer te beleven en te ontdekken aan dit album dan aan de onversierde originelen.

Tracks

Disc 1
1. Prelude
2. For Steven (Eefje De Visser Rework)
3. Hanging D (Colin Benders Rework)
4. A Heartfelt Silence (Andrea Belfi Rework)
5. Ab Ovo (Cfcf Rework)
6. The Light She Brings (Thomas Bloch Version)
7. Hanging D (Cello Octet Amsterdam Version)
8. Sleeping Lotus (Tom Trago's Sixtine Remix)
9. 432 (Suzanne Ciani Rework)

nieuwsbrief