gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KRAMER, DANIEL

BOB DYLAN A YEAR AND A DAY

Label: TASCHEN
Releasedatum: 25-08-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3880350
EAN: 9783836573962
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

In 1964 zag een jonge fotograaf met een nieuwe studio een 23-jarige muzikant genaamd Bob Dylan optreden in de tv-show van Steve Allen. Daniel Kramer kende de zanger niet, maar toen hij ‘The Lonesome Death of Hattie Carroll’ hoorde, wist hij dat dit iemand was die hij voor zijn lens móést zien te krijgen. Het kostte hem zes maanden om een afspraak van één uur in Woodstock te regelen – het werden er vijf, plus een uitnodiging om Dylan te vergezellen tijdens zijn komende concert in Philadelphia. Uiteindelijk fotografeerde hij gedurende een jaar en een dag de artiest die voor miljoenen de spreekbuis van zijn generatie zou worden.

Toen Kramer onder aanmoediging van W. Eugene Smith zijn portfolio van Dylan uitbracht, was het onmiddellijk een klassieker. Nu, een halve eeuw later, brengt TASCHEN dit werk opnieuw onder de aandacht met een selectie van ongeveer 250 foto’s, waarvan sommige nooit eerder zijn gepubliceerd. De selectie bevat beelden van de shoots voor de albumhoezen van Bringing It All Back Home en Highway 61 Revisited.
Bob Dylan: A Year and a Day is een intieme en indringende getuigenis van een zeer vruchtbaar fotograaf, van een bijzonder tijdsbestek en van een uitzonderlijk artiest in de tijd dat zijn carrière in een sneltreinvaart kwam.
Door Redactie op 2018-08-29

nieuwsbrief