gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LED ZEPPELIN

LED ZEPPELIN (NL VERSIE)

Genre: Reissues
Label: JOH. ENSCHEDE
Releasedatum: 09-10-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3890786
EAN: 9789082471779
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

NEDERLANDSE VERSIE

Een halve eeuw geleden begonnen vier Engelse muzikanten met de opnames van hun debuutalbum. John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page en Robert Plant hadden samen weliswaar een geweldige muziekklik, maar konden toen nog niet bevroeden wat de impact van hun band Led Zeppelin zou worden. Toch werd de status van iconische rockband wereldwijd al binnen zeer korte periode bereikt. Veel te gekke muziek volgde. Acht studioalbums zijn door deze band opgenomen en talloze livebeelden en concertfilms lieten hele volksstammen visueel smullen. Na een enorme reeks boeken is er onlangs een werkelijk prachtig fotoboek aan de bibliografie van deze band toegevoegd. Het heet Led Zeppelin by Led Zeppelin.
De titel zegt letterlijk wat het boek inhoudt; dit is namelijk een uitgave die met medewerking van de drie nog levende bandleden (Plant, Page en Jones) ontstaan is. Talloze prachtige chronologisch gearchiveerde beelden van allerlei topfotografen waar de band al die jaren mee werkte, zijn aangevuld met archiefbeelden van Atlantic Records, privécollecties van eigen fotomateriaal, andere documenten én anekdotes/herinneringen van de bandleden zelf. Feitelijk uitgekomen ter ere van de 50-jarige verjaardag van de band. Real Art Press gaf het boek oorspronkelijk uit en de Amsterdamse Uitgeverij JEA maakte er een prachtige Nederlandse uitvoering van. Dit te gekke koffietafelboek geeft een prachtig beeld weer van de geschiedenis van één van ‘s werelds meest bekende rockbands ooit.

nieuwsbrief