gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Toen Billy Corgan de band Smashing Pumpkins in 2005 nieuw leven inblies, ging menig muziekhart sneller kloppen. Natuurlijk heeft Corgan ook als solo-songwriter enorm veel in zijn mars, maar de rol van de waanzinnige drummer Jimmy Chamberlin bleek toch een wezenlijke toevoeging bij het toenmalige Zeitgeist-album. Toen Chamberlin in 2009 weer door Corgan uit de band gezet werd, leek dat een fikse stap naar nieuw solowerk van laatstgenoemde artiest. Toch bracht hij onder de vlag van de Smashing Pumpkins nog een drietal aardige albums uit.
Eerder dit jaar werden er (onder leiding van Rick Rubin) weer opnamesessies van de band aangekondigd. Dertien jaar na 2005 ging het muziekhart toch ook weer sneller kloppen want de oorspronkelijke leden James Iha en Jimmy Chamberlin waren (naast gitarist Jeff Schroeder) ook van de partij. De sessies moesten in mei van dit jaar uitmonden in een tweetal Pumpkins-EP’s. Die werden echter ook weer maanden uitgesteld. De band bracht wel een geweldige eerste single uit (Solara) die zich qua felheid en impact met gemak kan meten met het hardere Mellon Collie-materiaal. Maanden later komen de twee EP’s nu dan toch samen uit als nieuw volwaardig tiende album. Het viertal is hun aloude Smashing Pumpkins-aanpak niet verleerd. Naast de harde, riffgeoriënteerde kant (Marchin’ On, Seek And You Shall Destroy) komt ook de lichtvoetige en hitgevoelige kant van de band (Alienation, het soulvolle Knights Of Malta en de tweede single Silvery Sometimes) weer perfect aan bod. Nog mooier? De naam van het tiende album (‘Shiny And Oh So Bright Vol. 1 No Past No Future No Sun’) lijkt aan te kondigen dat de inspiratie nog niet op is. De Pumpkins zijn terug. En nu ook echt.

Tracks

Disc 1
1. Knights Of Malta
2. Silvery Sometimes (Ghosts)
3. Travels
4. Solara
5. Alienation
6. Marchin' On
7. With Sympathy
8. Seek And You Shall Destroy

nieuwsbrief