Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
SPIJKERS, SPIJKERS, CD,

SPIJKERS

SPIJKERS

Drager: CD (Aantal 1) Levertijd: Onbekend
Herkomst: NL Item-nr: 3893934 EAN:
€ 14,99
RECENSIE


JOOST SPIJKERS WINT POELIFINARIO 2018 MET SPIJKERS II

Theatermaker Joost Spijkers, een van de Ashton Brothers, heeft met zijn eigen muzikale theaterprogramma Spijkers II de Poelifinario in de categorie kleinkunst gewonnen.

De jury over Spijkers II:
"Deze voorstelling raakt recht in het hart. Een combinatie van de poëtische liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. Met een minimum aan middelen is er een functioneel toneelbeeld gecreëerd, wat alle ruimte laat aan de ongrijpbare, melancholieke energie van Joost. Rauw, puur en vol passie. Prachtig gespeeld, meeslepend ‘verteld’ en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd. Kleinkunst in optima forma. Dit programma stak met kop en schouders boven de andere kleinkunstprogramma´s uit.”

Poelifinario 2018
Sinds 2003 reikt de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) jaarlijks de Poelifinario uit. Dit jaar wordt de prijs voor het eerst opgesplitst in drie categorieën: kleinkunst, entertainment en engagement. Met de opsplitsing wil de organisatie ‘meer recht doen aan de diversiteit binnen het cabaret’. Voor de categorie kleinkunst komen muzikale programma’s in aanmerking die voor minimaal 50 procent uit liedjes bestaan. Daarbij gaat het om Nederlandstalige liedjes die zich inhoudelijk onderscheiden door vorm en woordgebruik.

Spijkers II
Vijf mannen aan een cafétafel, een keukentafel, verzin het maar. Eén begint opeens te zingen, een ander haakt in met zijn gitaar, de derde pakt zijn saxofoon, en er is muziek. Muziek omdat het moet. Iedereen heeft dezelfde drang, iedereen wil spelen en zingen. Het moet eruit, vóór het te laat is.

Met Joost Spijkers, Arend Niks, Mick Paauwe, Stan Mitrovic, Andreas Suntrop Regie Titus Tiel Groenestege Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers Muziek Arend Niks, Joost Spijkers Choreografie Iva Lesic

Spijkers II tour 2018: November en december door heel Nederland. Bekijk de hele speellijst op www.joostspijkers.nl.

Joost Spijkers
Spijkers (1977) studeerde in 2000 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Daar ontmoette hij Pepijn Gunneweg, Pim Muda en Friso van Vemde Oudejans. Vanaf dat moment vormen ze de internationaal gelauwerde variété-spektakelgroep Ashton Brothers. Met de laatste twee vormt hij nog steeds de Ashton Brothers en maken ze sinds twee jaar naast hun theatervoorstellingen, ook hun eigen “circusland” Ashtonia.
Recensent : Redactie
Datum : 25-09-2018
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
357
357 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO