Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
IK WOU DAT IK JOUW LEVEN HAD, TREFFERS, RICK, Boek, 9789082173376

TREFFERS, RICK

IK WOU DAT IK JOUW LEVEN HAD

Drager: Boek (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 3911947 EAN: 9789082173376
€ 16,99
RECENSIE
16 DECEMBER PRESENTATIE IN CONCERTO!
Zondag 16 december presenteert Rick Treffers zijn boek 'Ik wou dat ik jouw leven had’ op het podium van Concerto! Aanvang 16:00 - Toegang is gratis Facebook event

Ik wou dat ik jouw leven had is het schrijfdebuut van de Nederlandse singersongwriter Rick Treffers over zijn leven als troubadour in Spanje en de bewondering en afgunst die hij daarmee oogst. Vanaf 8 november ligt het boek in de winkel.

Na een afscheidstour langs clubs en theaters in Nederland ruilde Rick Treffers zijn Hollandse leven in 2011 in voor een nieuw bestaan aan de Middellandse Zee. Eindelijk: hij droomde er al twintig jaar over. Vijf jaar later ontvangt Treffers een interviewverzoek van Dick Scheffers, journalist van een regionaal dagblad uit Haarlem. Gevleid gaat Rick op het verzoek van in en weidt met groot genoegen uit over zijn avonturen in den vreemde.

In Ik wou dat ik jouw leven had geeft Rick een onbedekt kijkje in het kalende hoofd van de rondtrekkende muzikant, de soms keiharde muziekwereld in Nederland en Spanje en het leven in een ander land. Ook Dick Scheffers leren we beter kennen. Zijn aantekeningen geven inzicht in de dubbele agenda's, vooringenomenheid en de scoringsdrift van een regionaal journalist, die eigenlijk liever zelf muzikant was geworden.

Rick Treffers is onder een selecte club fijnproevers in onder meer Nederland, Spanje, Duitsland en Mexico bekend van zijn indiepop band Mist. Ook met zijn Nederlandstalige werk verwierf hij een eigen publiek. Met het album Prettige Vooruitzichten nam hij in 2010 afscheid van Nederland. Sindsdien tourt hij in een hagelwit pak als El Turista Optimista (de optimistische toerist) door heel Spanje met een repertoire van Spaanstalige popliedjes, waarin hij met liefde de draak steekt met de Spaanse cultuur. In Valencia maakt hij twee nieuwe Mistalbums en formeert hij een band met de crème de la crème van de lokale popscene. In 2018 werkt hij aan nieuw (hoofdzakelijk Engelstalig) repertoire dat zal verschijnen onder zijn eigen naam.
Recensent : Redactie
Datum : 21-11-2018
Waardering : 7.5
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
357
357 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO