Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
FEVER -WHITE VINYL-, BALTHAZAR, LP, 5400863004620

BALTHAZAR

FEVER -WHITE VINYL-

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: verwacht op 25-01
Herkomst: NL Item-nr: 3917189 EAN: 5400863004620
€ 24,99
RECENSIE
Het nieuwe album 'Fever' van Balthazar verschijnt op 25 januari Na een paar jaar van stilte is Balthazar terug met een nieuw album. Het vierde studioalbum 'Fever' verschijnt op 25 januari 2019. De band kondigde dit nieuws tegelijkertijd aan met de gelijknamige eerste track 'Fever'. Op 7 maart 2019 komt de band naar Nederland voor een show in AFAS Live.

In 2015 bracht de band het alom bejubelde album 'Thin Walls' uit. Na een reeks van uitverkochte zalen en elk festival platgespeeld te hebben, besloten frontmannen Maarten Devoldere en Jinte Deprez om een tijdelijke pauze in te lassen met Balthazar en zich te focussen op hun soloprojecten. Maarten bracht melancholische art-jazz met zijn project Warhaus, terwijl Jinte juist oldschool R&B vibes opzocht met J. Bernardt.

De vrijheid om hun grillen te bevredigen met hun soloprojecten leidde tot de drang om weer samen te gaan schrijven, voortgestuwd door een bredere artistieke horizon en een herontdekte liefde voor elkaars werk. De band had geen concrete ideeën en plannen toen ze weer samen kwamen, alleen een simpel verlangen om hun vorige werk te verbeteren. Beide songwriters vonden elkaar in een wat lossere visie van Balthazar, leunend naar een ietswat frisser geluid - minder melancholisch, maar nog altijd met de fijne, catchy hooks die we van hen gewend zijn. Zoals Devoldere uitlegt; "Sommige liedjes voelden meteen aan als klassieke Balthazar songs, anderen juist weer wat minder. Pas toen we 'Fever' hadden wisten we meteen dat dit de basis voor de rest van het album was."
Recensent : Redactie
Datum : 23-11-2018
verschenen in Platomania : 354
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
353
353 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO