Artiest
Titel
uitgebreid zoeken
IN MY HEAD, LITZBERG, LP, 1859751841702

LITZBERG

IN MY HEAD

Drager: LP (Aantal 1) Levertijd: Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis
Herkomst: NL Item-nr: 4026478 EAN: 1859751841702
€ 19,99
RECENSIE
Op Concerto Records!



Litzberg is een project van de Limburgse muzikant Mathijs Peeters, die met IN_MY_HEAD een uitstekend debuut heeft afgeleverd. IN_MY_HEAD is het soort gitaarplaat waarvan er op het moment echt veel te weinig gemaakt worden. De songs van de Limburgse muzikant zijn vaak stevig en stekelig, maar zijn ook opvallend melodieus. Het is een combinatie die maar weinig bands beheersen, Dinosaur Jr. kan het bijvoorbeeld als geen ander, maar ook Litzberg beheerst dit kunstje uitstekend. Zowel de wat stevigere als de meer ingetogen songs op het debuut van Litzberg vallen op door prachtig melodieus en opvallend veelkleurig gitaarwerk en overtuigende zang. Mathijs Peeters is er in geslaagd om een serie tijdloze popsongs vol invloeden te schrijven en het zijn popsongs waarvoor de liefhebbers van de betere gitaarplaten onmiddellijk zal smelten. IN_MY_HEAD is een ‘roller coaster ride’ door een aantal decennia gitaarmuziek en het is er een van een niveau waarmee Litzberg zowel nationaal als internationaal mee kan.

Lees ook de recensie uit de OOR van Hans van der Maas.


Artikel 3VOOR12

Mathijs Peeters geeft een kijkje in zijn hoofd op eerste single van Litzberg


Vandaag is de eerste single van Litzberg verschenen, ‘In My Head’. De man achter die naam, Mathijs Peeters, ken je echter mogelijk al als gitarist van Sandusky en The Gasoline Brothers en voorman van Reiger. Je zou kunnen zeggen dat Litzberg een doorstart is van die laatste band. Er is een nieuwe naam, geïnspireerd door de Litsberg in het Leudal waar Peeters als jongetje veel avonturen beleefde. Ook het geluid is iets anders, deze eerste single heeft een The War on Drugs-achtige vibe met uitwaaierende gitaren en aan het einde van het refrein een stevige solo.

‘In My Head’ gaat erover dat dat er allerlei gedachten razendsnel door Peeters’ hoofd spoken. Samen met videomaker (en muzikant) Diets Dijkstra heeft hij dat vertaald naar de bijbehorende video. Daarin zweven verschillende kleine buis tv’s door de ruimte waarop Peeters hoofd te zien is dat allerlei grimassen trekt.


Recensent : Erwin Zijleman
Datum : 14-08-2019
verschenen in Platomania : 361
Waardering : 8.0
WINKELWAGENTJE
Geen artikelen geselecteerd

Verzendkosten / shipping costs

CD/DVD gratis verzending vanaf € 25,-
Vinyl gratis verzending vanaf € 50,-

Geen verzendkosten:

Haal je bestelling af bij Concerto Amsterdam of één van de Plato winkels.

Mania Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Mania Nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuwe releases, festivals en aanbiedingen.
365
365 NU VERKRIJGBAAR IN ALLE WINKELS VAN PLATO EN CONCERTO