gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

MOVIE

MAMMA ROMA

Label: HOMESCREEN
Releasedatum: 10-02-2004
Herkomst: NL
Item-nr: 1539054
EAN: 8717249478669
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Iedereen heeft het altijd over de filmdiva's Loren en Lollobridga, maar een van de grootste legendes van de Italiaanse cinema was ongetwijfeld Anna Magnani (1908-1973). Een ruwe diamant, een rasactrice, een authentieke vrouw van het volk.

Iets ingetogener, maar met evenveel overgave acteert ze ook de rol van Mamma Roma in de gelijknamige Pasolini-film uit 1962. Hierin speelt ze ook een moeder, maar nu van een boerenzoon die ze wil verlossen van het uitzichtloze platteland en meeneemt naar Rome om daar te gaan studeren. Al het geld dat ze verdiend heeft met haar fruitstalletje, maar vooral ook in de prostitutie, zet zij in, maar Ettore wil maar niet ambitieus worden. Hij gaat om met straatjongens en wordt verliefd op een jonge prostituee. Het is een prachtige in zwart-wit geschoten film in het decor van het snel veranderende Rome, waar de resten van de antieke stad in rap tempo opgeslokt worden door de nieuwbouwflats van de moderne tijd. Magnani trekt echter zoals altijd de meeste aandacht naar zich toe.

nieuwsbrief