gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOVIE

PAPICHA

Label: CONTACT FILM
Releasedatum: 21-10-2020
Herkomst: NL
Item-nr: 4181395
EAN: 9789492059635
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De Algerijnse regisseur Mounia Meddour grijpt met Papicha terug naar gebeurtenissen tijdens de Algerijnse burgeroorlog in de jaren negentig. De achttienjarige studente Nedjima droomt ervan styliste te worden en verkoopt haar sexy kleding aan ‘papichas’, mooie jonge Algerijnse meisjes, in de toiletten van hippe nachtclubs. Haar onafhankelijke leven wordt drastisch ingeperkt door religieuze fundamentalisten die eisen dat alle vrouwen bedekt de straat op komen of het anders bekopen met hun leven. Maar Nedjima wijkt niet en organiseert bij wijze van protest een modeshow.

Papicha maakte deel uit van de reeks sociaal geëngageerde films die op het jongste filmfestival van Cannes werden vertoond in de sectie Un Certain Regard. De release in Frankrijk is een succes: Papicha is in Frankrijk de tot nu toe best bezochte, door een vrouw geregisseerde film uit Afrika! In de eerste twee maanden sinds de release daar (oktober 2019), telde de film al ruim 250.000 bezoekers.
Door Redactie op

nieuwsbrief