gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

NOMDEN, DIEDERIK

PARALLEL UNIVERSE

Releasedatum: 07-01-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4336495
EAN: 8714835165149
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

INSTORE IN CONCERTO
Diederik Nomden & Royal Rumble geven een optreden op het podium van Concerto en spelen nummers van een nieuw album dat later dit jaar gaat verschijnen!
Vrijdag 20 januari, aanvang 17:00 Facebook event


Vanmiddag zijn ze met z’n tienen. Om al die prachtige nummers die Diederik in zijn homestudio hoogstpersoonlijk in elkaar knutselde even vakkundig door elkaar te schudden met een dampende ritmesectie, ronkend Hammondorgel, snijdende gitaarlicks, kruidige blazers, hemelse harmonieën en ouderwets opzwepende percussie.



Ruim 2 jaar na de voorganger Wingman Returns komt (Diederik) Nomden met het ijzersterke Parallel Universe. Van een multi-instrumentalist bij The Analogues en Her Majesty (en ex-lid van onder meer Johan en Daryll Ann) kun je een voorliefde voor tijdloze popsongs verwachten en die verwachting wordt ruimschoots waargemaakt. De opener, het titelstuk had een verloren song van Abbey Road kunnen zijn – niet in de laatste plaats door de George Harrison-achtige gitaarpartij - terwijl het strijkersarrangement van Tennessee Ride doet denken aan ELO. In tien songs geeft Nomden blijk van zijn muzikale invloeden zonder dat het als gekunsteld of als imitatie gezien kan worden. Eerder als een prachtige eclectische verzameling van rijk gearrangeerde songs boordevol ingenieuze koortjes en mooie arrangementen, zoals het blazersarrangement van Tom ‘Bones’ Malone op Piece of the Pie en instrumenten als een harp en een prachtige mellotron op het slotstuk No Better Place To Be.

Door Ron Bulters op

nieuwsbrief