gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

KINGS OF LEON

AHA SHAKE HEARTBREAK

Label: HAND OF GLORY
Releasedatum: 10-12-2008
Herkomst: EU
Item-nr: 1657617
EAN: 0828766563511
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Een van de verrassingen van vorig jaar was Youth And Young Manhood, het debuutalbum van Kings Of Leon. Dat schept verwachtingen en die lossen ze in. De nieuwe plaat staat weer vol met lekkere southern rock. Maar met een bite. Wat dat precies is, is moeilijk te zeggen. Is het de schorre stem van zanger Caleb Followill, of komt het door het feit dat de groep uit het zuidelijke Tennessee komt? Of ligt het aan de teksten, die toch vaak gaan over vrouwen, die het hoofd op hol brengen van deze drie jonge broers en neef? Luister maar naar het expliciete Soft. De heren zingen over de goede dingen van het leven. Zoals het weekend. Lekker drinken met je vrienden, naar de rodeo en achter de meiden uit de stad aan.

Ze laten toch ook horen dat ze een jaartje ouder zijn geworden. Het geluid is iets uitgekristalliseerd en er zijn meer instrumenten te horen (zelfs een rasp). Het tempo ligt iets lager dan op de voorganger, maar dat is zeker geen kritiekpunt. Dat levert zelfs prachtige nummers op als Day Old Blues en Milk. In Slow Nights, So Long en Velvet Snow trekken ze ouderwets van leer. Het zit deze jongens mee en deze plaat levert daarvoor het bewijs. Good times roll on!

nieuwsbrief