gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

REED, LOU / MATTOTTI

DE RAAF (THE RAVEN)

Label: VLIEGENDE HOLL
Releasedatum: 20-12-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 2717674
EAN: 9789049501204
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Een spannende kruisbestuiving van twee megatalenten

Met zijn vertellers, de oude en de jonge Poe, huldigt Lou Reed een auteur van verhalen die al eeuwen de tand des tijds doorstaan. Reed herijkt de grote Amerikaanse dichter en schrijver Edgar Allan Poe.

Reed onderzoekt vragen die zowel voor Poe als voor ons gelden: Wie ben ik? Waarom doe ik verboden dingen? Waar komen destructieve impulsen vandaan? En het fatale verlangen naar wat je niet kunt krijgen?

De tekst is een echo van Poe, maar evenzeer van William Burroughs en Hubert Selby. En van hemzelf: zo stuiten we onder meer op de song 'Perfect Day'! De eerste versie was in 2003 het libretto van Bob Wilsons rockopera Poe-Try. Hieruit ontstond de dubbelcd The Raven waaraan David Bowie, Laurie Anderson, Ornette Coleman, Christopher Walken, Steve Buscemi en William Dafoe meewerkten.

Voor de Franse boekuitgave wilde Reed, op advies van Art Spiegelman, illustraties van Mattotti in zwart-wit en kleur. De poëtische beelden van deze beroemde stripmaker situeren het verhaal in een surrealistische wereld vol vreemde figuren.

(WPG.BE)
Door Redactie op 2010-12-30

nieuwsbrief