gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

FOO FIGHTERS

BACK & FORTH

Label: SONY
Releasedatum: 10-06-2011
Herkomst: NL
Item-nr: 2786100
EAN: 0886979222090
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Back and Forth is een spetterende documentairefilm over één van de meest succesvolle rockbands van dit moment. De Foo Fighters hebben samen met documentairemaker James Moll een flitsen, maar bovenal eerlijk eindproduct afgeleverd.

Vanaf de eerste democassette die Dave Grohl ooit in een week opnam, naar het album Nothing Left To Loose dat in Grohls kelder werd opgenomen maar waarmee de band wel drie Grammy’s won. Van het tonnen kostende project One By One, dat uiteindelijk in de prullenbak belandde en compleet opnieuw opgenomen werd, naar het ronduit emotionele Grohl (‘how the fuck did we get this far?’) tijdens dat waanzinnige liveoptreden in het Engelse Wembleystadion in 2008.

Verder bevat de docu veel informatie over het ambachtelijke analoge opnameproces van hun laatste plaat (onder leiding van goeroe Butch Vig), maar tonen de interviewbeelden bovenal een eerlijk beeld van een rockband waarvan de leden vooral in de eerste jaren erg geworsteld hebben met een onverwachtse nieuwe identiteit.

Daarnaast bevat de dvd nog eens 35 minuten bonusmateriaal waaronder veel humor, veel extra interviews met de bandleden en veel oprecht mooie momenten (zoals Krist Novoselic die een accordeonpartij inspeelt voor een nummer van het meest recente Foo-album Waisting Light).

nieuwsbrief