gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LED ZEPPELIN

CELEBRATION DAY-2CD+2DVD-

Genre: Pop & Rock
Label: ATLANTIC
Releasedatum: 16-11-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 3009099
EAN: 0081227971045
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

2CD+2DVD deluxe
BONUS DVD
FULL 2-HOUR SHEPPERTON STUDIO REHEARSAL, PLUS BBC NEWS FOOTAGE.

December 1980. Een paar maanden na de dood van hun drummer John ‘Bonzo’ Bonham, heft de legendarische band Led Zeppelin zich op. Sindsdien was er maar een drietal momenten dat het resterende rocktrio met gastmuzikanten op het podium stond. In 1985 bijvoorbeeld, gaf de band een optreden tijdens Live Aid (met gastmuzikanten Phil Collins en Tony Thompson). In 1988 flikten ze het kunstje nog eens ter ere van het 25-jarig bestaan van platenmaatschappij Atlantic.

In 2007 was het wederom Rock And Roll wat de klok sloeg. Een eerbetoon aan hun, in 2006 overleden, ontdekker Ahmet Ertegün. Net als in 1988 traden Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones toen op met Jason Bonham op drums.

Dat concert in de Londense 02 Arena werd vijf jaar geleden hét meest gewilde reünieconcert van het jaar. Meer dan twintig miljoen mensen trachtten een kaartje te bemachtigen voor Led Zeppelins Celebration Day en maar ongeveer 20.000 ‘lucky ones’ waren er daadwerkelijk live getuige van. En nu, vijf jaar na dato komt er voor die andere twintig miljoen tóch een muzikaal verslag van die avond. Op dvd en op cd. Het is een fantastische zwanenzang. De band is op stoom en klinkt hecht. Vanaf de denderende opener Good Times Bad Times gaat het vervaarlijk loos. Plant haalt de noten, Page improviseert er duchtig op los, zoon Bonham heeft veel weg van de immense slagkracht van z’n vader en Jones blijft een fenomenale bassist.

Lange, uitgesponnen nummers, krijsende vocalen en puur, hard gierend gitaargeluid: hardrock, zoals hardrock bedoeld is. Zo maar een greep van deze fantastische Zeppelinviering? Black Dog dampt, Kashmir is emotioneel, Dazed And Confused zindert, Trampled Under Foot is waanzinnig, een rauwe Whole Lotta Love-versie bezorgt kippenvel en Rock And Roll bijkt de perfecte afsluiter. Led Zeppelin dat wereldwijd al meer dan 300 miljoen albums verkocht, zal mede door deze fantastische release nog meer liefhebbers gaan krijgen. En terecht. Opdat wij nooit vergeten.

Tracks

Disc 1
0.
1. Good Times Bad Times
2. Ramble On
3. Black Dog
4. In My Time Of Dying
5. For Your Life
6. Trampled Under Foot
7. Nobody's Fault But Mine
8. No Quarter
9. Since I've Been Loving You (Live: O
Disc 2
1. Since I've Been Loving You
2. Dazed And Confused
3. Stairway To Heaven
4. The Song Remains The Same
5. Misty Mountain Hop
6. Kashmir
7. Whole Lotta Love
8. Rock And Roll
Disc 3
1. Good Times Bad Times
2. Ramble On
3. Black Dog
4. In My Time Of Dying
5. For Your Life
6. Trampled Under Foot
7. Nobody's Fault But Mine
8. No Quarter
9. Since I've Been Loving You
10. Dazed And Confused
11. Stairway To Heaven
12. The Song Remains The Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir
15. Whole Lotta Love
16. Rock And Roll
Disc 4
1. Shepperton Rehearsal 06.12.07
2. Zeppelin Media Moment
3. Tampa Opening Film

nieuwsbrief