gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Vermoedelijk heeft Bach zijn vijftien werken voor één of meer klavecimbels oorspronkelijk voor andere instrumenten geschreven (behalve het vijfde Brandenburgse concert). Deze concerten (Bach is vermaard om het hergebruik van muziek) zijn bewaard gebleven en de oorspronkelijke concerten voor andere solo instrumenten zijn verloren gegaan. Vermoedelijk heeft Bach tijdens zijn verblijf in Leipzig deze (veel al in Köthen geschreven) concerten in koffiehuis Zimmermann gebruikt, waarbij vermoedelijk zijn zoons klavecimbel spelen. Voor deze life opname zit barokspecialist Gary Cooper aan de toetsen. Hij speelt vier wervelende concerten (op klavecimbel en op pianoforte) met het Belgian Baroque Orchestra Ghent (B’Rock), dat met jonge oude muziekspecialisten voor een prachtige inspirerende uitvoering zorgt.


J.S. Bach: Keyboard Concertos

Gary Cooper - klavecimbel, pianoforte en B’Rock
Bach: BWV1052 Concerto in D Minor (klavecimbel)
Bach: BWV1053 Concerto in E Major (klavecimbel)
Bach: BWV1055 Concerto in A Major (klavecimbel)
Bach: BWV1056 Concerto in F Minor (pianoforte)

The Times noemde hem al eens “something of a genius” en deze keer ging het niet over Bach, maar over Bachspecialist, klavecinist en fortepianist Gary Cooper. Juist deze eigenzinnige musicus buigt zich, in samenwerking met de even wervelende en eigenwijze Belgische oude muziekformatie B’Rock, over Bachs ‘Klavierconcerten’. Sinds B’Rock in 2005 het licht zag is het ensemble verantwoordelijk voor vele wervelende interpretaties van bekend geachte werken. Dus luister naar deze ontmoeting van genieën en herontdek Bach.

Tracks

Disc 1
1. 1. Allegro
2. 2. Adagio
3. 3. Allegro
4. 1. Allegro
5. 2. Larghetto
6. 3. Allegro Ma Non Troppo
7. 1. Allegro
8. 2. Adagio
9. 3. Presto

nieuwsbrief