gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

CROSBY, STILLS, NASH & YOUNG

CSNY 1974

Genre: Reissues
Label: RHINO
Releasedatum: 04-07-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3279789
EAN: 0603497899920
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Nadat Deja Vu een groot succes was geworden, bleek toch dat de tournee die gekoppeld was aan dat succes nogal wat spanningen met zich mee bracht. Het gevolg was dat de vier leden hun eigen weg gingen, overigens allen met groot succes. Wel doken steeds de leden bij elkaar op met als gevolg dat na Neil Youngs Time Fades Away en het mislukte Byrds-project de tijd rijp geacht werd het weer als kwartet te proberen. De aanvang van de sessies voor de plaat, die later de naam Human Highway meekreeg, verliep niet vlekkeloos. Om wat rust te krijgen werd er besloten een uitgebreide toer te doen. Al jaren circuleert in het bootlegcircuit een opname van het Wembleyconcert in Engeland toch is het niet deze opname die gebruikt wordt. Negen shows zijn professioneel opgenomen en daaruit is deze box samengesteld en om gelijk het oordeel maar te vellen: Prachtig! Alle (solo)successen worden gespeeld inclusief nummers van het uiteindelijk door opnieuw opspelende trammelant niet afgemaakte Human Highway. Een aantal zou later op diverse soloplaten terecht komen maar hier krijgen we toch een idee wat eigenlijk de bedoeling was. Veertig nummers om je vingers bij af te likken waarbij zang en instrumentatie geweldig genoemd mag worden. Het laat het kwartet in topvorm horen.

Naast de drie cd’s is er een bonus-dvd toegevoegd en een uitgebreid boekwerkje met informatie. Hulde gaat dan ook uit naar Graham Nash die na de drie CSN-boxen dit juweel mogelijk heeft gemaakt. Voor de CSN(Y) adept meer dan verplicht, maar eigenlijk een must voor elke rechtgeaarde rockliefhebber.

1. "Love The One You're With"
2. "Wooden Ships"
3. "Immigration Man"
4. "Helpless"
5. "Johnny's Garden"
6. "The Lee Shore"
7. "Change Partners"
8. "Only Love Can Break Your Heart"
9. "Our House"
10. "Guinevere"
11. "Old Man"
12. "Teach Your Children"
13. "Suite: Judy Blue Eyes"
14. "Long Time Gone"
15. "Chicago"
16. "Ohio"

Tracks

Disc 1
1. Love The One You're With
2. Wooden Ships
3. Immigration Man
4. Helpless
5. Johnny's Garden
6. The Lee Shore
7. Change Partners
8. Only Love Can Break Your Heart
9. Our House
10. Guinnevere
11. Old Man
12. Teach Your Children
13. Suite: Judy Blue Eyes
14. Long Time Gone
15. Chicago
16. Ohio

nieuwsbrief