gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

JAMES, JOSE

YESTERDAY I HAD THE BLUES..

Genre: Jazz & Fusion
Label: BLUE NOTE
Releasedatum: 27-03-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3362234
EAN: 0600406536204
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Het zal begin januari 2008 of eind december van het jaar ervoor zijn geweest dat ik werd geconfronteerd met Jose James en zijn debuutalbum The Dreamer. Na één keer luisteren wist ik het zeker. Deze zanger gaat het heel ver schoppen. Door zijn flexibele stem en zijn durf om te experimenteren was ook zijn tweede album Blackmagic in februari 2010 een favoriet bij velen. Op dit album flirtte Jose James meer met soul en deed hij bij vlagen denken aan D’Angelo. Samen met de Belgische pianist Jef Neve bracht hij in mei van dat jaar het album For All We Know uit met jazz standards op het Prestige/Verve label. In deze periode doet hij ook een tribute aan John Coltrane, ook met Jef Neve. Helaas mocht dit van de erven Coltrane nooit uitgebracht worden. In 2013 liet hij zien hoe dun de scheidslijn is tussen Jazz, Soul en Hiphop op zijn album No Beginning No End, zijn debuut op Blue Note. Een jaar later brengt hij While You Were Sleeping uit. Op dit album laat hij horen hoe makkelijk alles weer samenvalt, zelfs Blues, Jazz, Soul en scheurende gitaren zijn makkelijk te combineren voor Jose James.

Op het album Yesterday I Had The Blues doet hij weer een stap terug, maar ook minstens twee vooruit. Zijn tribute to Billie Holiday is voor Jose een droom die uitkomt en dat ongeveer op de 100ste geboortedag van Billie Holiday. Groots, warm, intiem en uniek waren woorden die de stem van Lady Day van toepassing waren, maar gelden ook voor Jose James zijn stem en manier van zingen.

Door Redactie op 2015-02-12

nieuwsbrief