gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HOFSTEDE, HENK

HALLELUJAH, LIEDJES VAN LEONARD COH

Label: NIJGH & DITMAR
Releasedatum: 20-10-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3414278
EAN: 9789038800738
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Meteen na het uitkomen van Songs of Leonard Cohen in 1967 werd hij bejubeld als de nieuwe dichter van het lied. Cohens melodieën waren pakkend in al hun eenvoud; zijn songteksten waren volstrekt eigen en uniek - romantisch, mysterieus en met een donkere humor. Suzanne werd een wereldhit.
Als snel volgden nieuwe albums, Songs From a Room en Songs of Love and Hate, met nieuwe hoogtepunten alsBird On The Wire, The Partisan en Famous Blue Raincoat.
Ook in Nederland werd Leonard Cohen een grote ster, en hij is dat na het uitkomen van zijn laatste album Popular Problems meer dan ooit. Zijn concerten zijn steevast uitverkocht en zijn biografie, geschreven door Sylvie Simmons, werd een groot succes.
Hallelujah is een collectie van 35 songteksten en gedichten van de Canadese bard. In deze tweetalige uitgave staan de originele teksten van zijn klassiekers naast de vertalingen door o.a. Dirk Blanchart, Frédérique Spigt, Kris de Bruyne, Yasmine, Freek de Jonge en Huub van der Lubbe.
Als toegift is er een herdruk van de 44 gedichten van Leonard Cohen die Remco Campert in 1971 al vertaalde, waaronder een selectie uit de nooit officieel gepubliceerde bundel Songs of Disobedience.
Door Redactie op 2020-04-05

nieuwsbrief