gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DE BLADBLAZERS

SPELEN RUUD BOS (LP+CD)

Releasedatum: 01-09-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3747925
EAN:
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Bij het noemen van de naam Ruud Bos gaat bij een aantal mensen een belletje rinkelen, maar bij een heleboel mensen ook niet – geheel ten onrechte, vinden De Bladblazers. Daarom vonden De Bladblazers het ook zo’n goed idee om een elpee met muziek van Ruud Bos op te nemen. Een idee overigens van Ruud Bos zelf, geopperd in een terloopse opmerking op Facebook.

Gelukkig gaat er al direct bij het beluisteren van het eerste stuk op het album bij héél veel mensen een belletje rinkelen (vooral bij mensen van boven de veertig, zeggen we erbij). Probeer het maar eens. De tunes van onder meer Zeg ’ns Aaa, De Fabriek en De Fabeltjeskrant staan, zoals dat heet, in het collectieve geheugen gegrift. Maar zo bekend als die deuntjes je misschien voorkomen, zo verrassend fris klinken ze in deze nieuwe arrangementen van Ruud Bos en in de uitvoering van (hoe heetten ze ook alweer?) De Bladblazers. Nooit opgemerkt dat deze eigenlijk heel smaakvolle melodieën zijn, en wat komen ze in de uitvoering van een blazersensemble fantastisch tot hun recht!

Door Redactie op 2017-09-05

nieuwsbrief