gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

SNOW PATROL

FINAL STRAW

Label: POLYDOR
Releasedatum: 16-04-2004
Herkomst: NL
Item-nr: 1551413
EAN: 0602498171820
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Snow Patrol is de volgende band die je aan je lijstje met geweldige artiesten uit Schotland toe mag voegen. Voorgangers als Travis, Idlewild en Franz Ferdinand zijn toch niet de minsten. Final Straw is een meesterwerk waarop je oprechte, ingetogen en intelligente popsongs kan verwachten.

Een goed voorbeeld daarvan is het nummer Run, dat als single zal verschijnen. De tragiek druipt van het nummer af totdat we bij het refrein aankomen wat ons allen weer hoop biedt.

En zo staan er 10 van zulke juwelen op Final Straw (of 12 songs op de us-release of zelfs 14 songs op de uk re-release...voor de liefhebber).

Snow Patrol doet me af en toe denken aan Sebadoh/Lou Barlow, maar ook bijvoorbeeld Travis. Hoe dan ook: het is erg verfrissend. Referenties aan andere bands blijven risicovol. Daarom raad ik je zeker aan deze plaat zelf een luisterbeurt te geven om vervolgens zelf te concluderen dat het een geweldige release is.

Tracks

Disc 1
1. How To Be Dead (Album Version)
2. Wow (Album Version)
3. Gleaming Auction (Album Version)
4. Whatever's Left (Album Version)
5. Spitting Games (Revised Edit)
6. Chocolate (Revised Album Version)
7. Run (Revised Album Version)
8. Grazed Knees (Album Version)
9. Ways & Means (Album Version)
10. Tiny Little Fractures (Album Version)
11. Somewhere A Clock Is Ticking (Album Version)
12. Same

nieuwsbrief