gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DOMINO, FATS

COLLECTED

Genre: Reissues
Label: UNIVERSAL
Releasedatum: 30-03-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3822401
EAN: 0600753824870
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Op Fats Domino Collected staat zijn beste en meest spraakmakende muziek. Later dit jaar zal het ook op dubbel vinyl verschijnen.

Er is slechts een handjevol artiesten dat de geschiedenis in zal gaan als grondleggers van de hedendaagse popmuziek, zoals Elvis Presley, Chuck Berry en Buddy Holly. Maar ook Fats Domino mag hierin absoluut niet ontbreken. Door zijn unieke mix van jazz en boogiewoogie - bovendien een stuk sneller gespeeld dan in die tijd gebruikelijk was - kan Fats worden gezien als één van de grondleggers van de rock ‘n’ roll.

Al vanaf zijn debuut The Fat Man (1950) baarde hij opzien door zijn soepele maar razendsnelle pianospel en ontspannen manier van zingen. In de 50’s en 60’s scoorde hij hit na hit en speelde hij in de grootste zalen over de hele wereld. Ook later, toen de hits afnamen, bleef Domino een graag geziene live artiest. Zelfs eind jaren 80 gaf hij jaarlijks nog honderden shows. Bovendien keerde hij regelmatig terug naar ‘zijn stad’ New Orleans, tot hij in 2017 op 89-jarige leeftijd overleed.

Fats liet de wereld een prachtig en belangrijk muzikaal oeuvre na, Op Fats Domino Collected vind je zijn bekendste songs, waaronder Ain’t That A Shame, Walking To New Orleans, Jambalaya (On The Bayou), Red Sails In The Sunseten natuurlijk zijn iconische song Blueberry Hill.

nieuwsbrief